Noticia

Estand divulgatiu muntat a la Fira de l'Embotit de Bescanó

07/06/2018

Activitats divulgatives als municipis

Estem duent a terme accions per donar a conèixer la tasca que desenvolupem, conjuntament amb els ajuntaments, en prevenció de la legionel·losi i control de la qualitat de l’aigua de boca. En el que queda de juny està previst fer-ne a Anglès, Besalú i Platja d'Aro.

Ho fem a través d’estands, dinamitzats per professionals especialitzats, que muntem a fires, festes, mercats i altres esdeveniments d’arreu de la demarcació.

Amb l’ajuda de lents binoculars, mostres d’aigua, elements gràfics, jocs i altres materials, s’explica què és la legionel·losi, què la causa, com es contrau i què fa Dipsalut i els ajuntaments de la demarcació per prevenir-la. També es trenquen falses creences sobre aquesta qüestió i es mira de resoldre els dubtes que els participants plantegen. Pel que fa al control de la qualitat de l’aigua de consum humà, s’hi detalla el cicle de l’aigua, els riscos que podria portar associats si no se’n fes un tractament adequat i com es duen a terme aquestes accions de control, des de la captació fins que arriba a la nostra aixeta.

Les activitats que es proposen a l’estand van dirigides a un públic familiar i inclouen des de l’observació de macro i microorganismes presents a diferents mostres d’aigua (aigua de bassa, de riu, tractada...) fins a un joc, pensat per als més menuts, d’identificació i eliminació dels elements patògens de l’aigua a través del tacte.

Aquest cap de setmana, l’activitat divulgativa es duria a terme a Anglès, dins el mercat setmanal. Està previst que el 23 de juny es faci a Besalú i que el dia 29, es dugui a terme a Platja d'Aro.

Els ajuntaments que estiguin interessats en acollir aquesta activitat al seu municipi, poden parlar-ne amb l'Agent de Salut Pública Municipal de Dipsalut que tinguin assignat.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització