Notícies

 

Un centenar de professionals han participat al V Seminari d’Habilitats per a la Vida

Fotografia d'una de les taules celebrades en el V Seminari d'Habilitats per a la Vida. Autoria: Mar Redondo

22/10/2019

Un centenar de professionals han participat al V Seminari d’Habilitats per a la Vida

S’ha celebrat al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona entre el 15 i el 17 d’octubre. El Seminari ha estat organitzat per la Càtedra de Promoció de la Salut, la Fundació Edex i Dipsalut.

Hi han participat més de cent professionals i responsables del disseny de polítiques públiques orientades a infants, adolescents i joves, de l’àmbit de l’educació, la salut comunitària, la prevenció de l’abús de drogues, l’educació afectiva-sexual, el foment de la convivència, la cultura ciutadana i la promoció de la salut, entre d’altres.

Amb el lema “habilitats per aprendre a cuidar-nos” aquesta cinquena edició del seminari internacional s’ha centrat en com les habilitats per a la vida ens ajuden a tenir cura de nosaltres mateixos, de les altres persones i també dels entorns en els que convivim. Aquestes habilitats són destreses psicosocials -com l’empatia, la comunicació interpersonal, el pensament crític, la solució de problemes, el maneig de sentiments o el treball en equip- que ens ajuden a tenir un major control sobre les nostres vides i a prendre millors decisions per a la nostra salut tant individual com col·lectiva. L’Organització Mundial de la Salut les defineix com "aquelles aptituds necessàries per tenir un comportament adequat i positiu que ens permeti afrontar eficaçment les exigències i reptes de la vida diària".

Al llarg de les dues jornades s’han dut a terme tres conferències principals, tres taules rodones i quatres tallers pràctics, pels que s’ha comptat amb reconeguts experts en aquest àmbit. Professionals de Dipsalut hi han compartit el marc teòric i la metodologia de treball de programes com el “Sigues tu, eines i actius per a la salut”, un pla d’educació per a la salut que utilitza com a estratègia l’entrenament de les habilitats per a la vida d’infants, adolescents i joves i que aconsegueix incidir també en la comunitat educativa i en les famílies.


Tots els ponents han destacat la importància de les habilitats per a la vida en el benestar de les persones i les comunitats i, per tant, la seva clara relació amb la promoció de la salut. També hi ha hagut tres espais orientats a compartir experiències i projectes que porten a la pràctica l’entrenament d’aquestes destreses psicològiques i socials.


El V Seminari Internacional d’Habilitats per a la Vida ha estat organitzat conjuntament per la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona, Dipsalut (Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona) i la Fundació Edex.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització