Notes de premsa

13/10/2020

Suport a les famílies per afrontar els efectes emocionals de la crisi de la COVID-19

 

Dipsalut organitza sessions grupals conduïdes per professionals expertes en habilitats parentals i acompanyament de famílies. S'hi proporcionen recursos útils per educar emocionalment els infants i per gestionar les pròpies emocions i les dels fills en l'actual context de crisi.

La pandèmia per la COVID-19 i els problemes i canvis en la quotidianitat que comporta ha posat en tensió moltes llars. Per contribuir a millorar-hi la convivència, el benestar emocional i promoure la criança positiva, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona proposa uns tallers a pares, mares i altres persones cuidadores.

Les sessions, titulades Gestionem les emocions en un curs de canvis, han començat aquest mes d'octubre i es preveu que se'n facin fins a finals de desembre. S'estan difonent en col·laboració amb els centres educatius i les associacions de mares i pares de la demarcació de Girona. Es duen a terme en línia i són gratuïtes. S'ofereixen en diferents franges horàries- matí, migdia, tarda o vespre- per facilitar al màxim la participació. Amb el mateix objectiu, es vetllarà per a que totes les famílies puguin accedir a la plataforma telemàtica que s’utilitza per dur-les a terme.

El propòsit dels tallers és fomentar l'educació emocional d'infants, adolescents i joves a casa, compartint eines, recursos i activitats útils per acompanyar-los en el reconeixement i la gestió de les emocions i els sentiments, i fomentant les habilitats parentals i una estratègia de criança positiva. Alhora, també es vol proporcionar un espai de diàleg, confiança i cura, en el que les famílies poden posar en comú experiències i trobar comprensió i suport.

La iniciativa s'emmarca i complementa les activitats per a la gestió emocional de la crisi de la COVID-19 proposades als centres educatius dins el "Sigues tu". Aquest és el programa d'educació per a la salut de Dipsalut, que es desenvolupa a escoles, instituts i altres centres, i que té una branca dirigida a implicar les famílies en l'entrenament de les competències socials i emocionals dels infants, adolescents i joves.

Per participar a les sessions, només cal omplir un formulari d'inscripció, que es troba disponible a la pàgina web: https://www.siguestu.cat/ca/inscripcions-families.html


NOTA: adjuntem fotografies de les formadores conduint la primera sessió, celebrada aquest 7 d’octubre. Autoria: Estefania Pérez i M. Helena Tolosa/Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització