Notes de premsa

15/03/2021

Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona coorganitzen dos congressos d’àmbit internacional

 

La ciutat de Girona serà la seu des de la qual s’emetran ambdós congressos sobre promoció de la salut, que es duran a terme en format virtual entre el 15 i el 18 de juny.

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, Dipsalut, i la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona (UdG) organitzen conjuntament dos congressos d’àmbit internacional sobre promoció de la salut.

El primer a dur-se a terme serà l’11a Conferència Europea, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny amb el títol «Promoció de la salut: acció transformadora en una Europa canviant». L’esdeveniment té per objectiu compartir el treball en aquest àmbit impulsat per diferents organitzacions i alhora incentivar la creació de xarxes i l’intercanvi d’idees i bones pràctiques. Una de les qüestions que s’hi abordaran és la manera com la promoció de la salut pot ajudar a afrontar els reptes que té Europa en l’actualitat.

El 17 i el 18 de juny tindrà lloc la 6a Conferència Internacional sobre Salutogènesi. Amb el lema «Avançar en la salutogènesi cap a societats pròsperes», s’exposaran i es debatran enfocaments innovadors sobre aquesta qüestió. L’objectiu és desenvolupar la teoria i la recerca salutogènica, disciplina que cerca l’origen de la salut i estudia les formes de conservar-la. Al congrés s’hi presentaran actuacions desplegades més enllà de l’àmbit concret de la salut, com per exemple algunes de les que s’han dut a terme en el marc de les relacions entre grups socials, la salut ambiental, l’educació o, fins i tot, l’arquitectura.

Tots dos congressos, cadascun des de la seva perspectiva, portaran a debat les problemàtiques de salut i d’aspectes socials sorgits o agreujats arran de la pandèmia de la COVID-19, i exposaran accions per promocionar la salut enfocades a donar-hi resposta. Reuniran investigadors d’arreu del món, així com professionals i responsables de formular polítiques dirigides a aconseguir l’equitat en salut dins i entre països.

Coincidint amb tots dos congressos, el 16 de juny s’ha previst un esdeveniment especial per celebrar el 70è aniversari de la Unió Internacional de Promoció i Educació per a la Salut (UIPES).

En l’organització d’ambdós congressos també hi participarà la Unió Internacional de Promoció de la Salut i Educació per a la Salut (IUHPE), el Grup de Treball Global en Salutogènesi de la IUHPE, el Centre de Salutogènesi de la Universitat de Zuric, i la Societat per a la Teoria i la Recerca en Salutogènesi (STARS).

Les inscripcions ja estan obertes. Es poden formalitzar a www.dipsalut.cat i a www.iuhpeconferences21.com, des d’on també es pot trobar més informació sobre els actes, amb un preu reduït si les inscripcions es fan abans del 31 de març.


NOTA: Adjuntem imatges de la presidenta de Dipsalut i vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig i Ferrer; la directora de la Càtedra de Promoció de la Salut, Dolors Juvinyà i Canal, i la cap de l'àrea de Promoció de la Salut de Dipsalut, Maria Estrada i Ocón, en la reunió de treball per a l'organització dels congressos celebrada a la seu de Dipsalut aquest passat 8 de març.

 

Per a més informació:
Diputació de Girona / Comunicació
comunicacio@ddgi.cat
972 185 038

Dipsalut:
nguillem@dipsalut.cat
972 414 720

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització