Notes de premsa

10/10/2023

Celebrem el dia mundial de la salut mental amb un projecte de col·laboració entre el Servei de Suport Psicològic en Situacions de Crisi al Municipi de Dipsalut i l’INS Montilivi de Girona

 

Des de l’INS Montilivi es va identificar la necessitat de facilitar més espais per a treballar amb l´alumnat les habilitats comunicatives i de gestió de les emergències psicològiques. D´aquesta manera es volia afavorir un millor abordatge i acompanyament als infants i les famílies, per part dels/les futures professionals, en la comunicació i afrontament d'esdeveniments excepcionals i traumàtics.

Dipsalut, ofereix als municipis de la Demarcació de Girona el Servei de Suport Psicològic en Situacions de Crisi al Municipi, i organitza formacions especialitzades en aquesta temàtica, per això, conjuntament amb l'equip de l'INS Montilivi han elaborat un projecte col·laboratiu que inclou tot un seguit d’accions. Aquestes s’han emmarcat en el projecte 30xaTU: Patrimoni, Drets i Educació del INS amb la Coordinadora d’ONG Solidàries.

D’una banda, per part del Servei d’Emergències psicològiques, organitzem dues sessions formatives amb l’alumnat de #insmontilivi.

La primera s’ha fet avui, 10 d’octubre de 2023, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, i ha anat a càrrec de la tècnica referent del Servei, Gemma Brunet, per presentar-lo i per explicar també la iniciativa del Conte per a Moments difícils, publicat per Dipsalut i que està pensat per ajudar a pares, mares, familiars, tutors, docents o professionals a explicar a infants  com afrontar situacions de crisi.

La segona sessió es farà a finals del mes d'octubre i anirà a càrrec d'una especialista en psicologia d'emergències per treballar contingut més específic, sobre l'acompanyament a infants i famílies davant d'un fet traumàtic i generalment sobtat.

Per la seva banda, l'alumnat del cicle de grau superior d’Integració Social i Educació Infantil treballaran en la traducció a llengua anglesa el Conte per a moments difícils i en fer una versió audible del conte en castellà que serà retransmesa a l'emissora de ràdio de la ONG Dagua de Girona, liderada per persones amb trajectòries vitals de migració.

El Servei de Suport Psicològic en Situacions de Crisi al Municipi de Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona,  va atendre 433 persones el 2022 i té 3 grans objectius:


. Posar a disposició dels municipis un servei d’atenció psicològica en situacions de crisi, emergència, desastre, catàstrofe o agressions sexuals.

. Formar els professionals dels serveis de primera resposta (cossos de policia, de bombers, de protecció civil...) en la gestió psicològica en situacions d’emergència.

. Generar sinergies entre els diferents equips de professionals que treballen en el camp de les situacions de crisi i catàstrofe.



 

Fotografies

Celebrem el dia mundial de la salut mental amb un projecte de col·laboració entre el Servei de Suport Psicològic en Situacions de Crisi al Municipi de Dipsalut i l’INS Montilivi de Girona

Descarrega original

El Conte per a Moments difícils, editat des del Servei de Suport Psicològic en Situacions de Crisi al Municipi de Dipsalut, està pensat per ajudar a pares, mares, familiars, tutors, docents o professionals a explicar a infants de 4 a 12 anys com afrontar situacions de crisi.

Descarregar totes les fotografies en format original

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització