Notes de premsa

29/11/2011

Dipsalut instal·la desfibril·ladors a Navata, Albons, Verges, Palol de Revardit, Amer i Fontanilles

 

Entre el 29 de novembre i el 3 de desembre, Dipsalut preveu instal·lar 9 desfibril·ladors fixos a 6 municipis gironins més. Concretament a Navata, Albons, Verges, Palol de Revardit, Amer i Fontanilles.


Aquest dimarts 29 de novembre està previst que s’instal•lin els dos desfibril•ladors de Navata (situats a l’exterior del camp de golf i a la façana del dispensari mèdic) i el de l’Albons (a la façana del consultori mèdic del municipi). L’endemà es començarien a instal·lar els de Verges (2 aparells que s’ubiquen als exteriors de la casa de cultura i del pavelló municipal) i el desfibril·lador de Palol de Revardit (al pavelló d’esports). A finals de setmana està previst que s’hagin implantat els aparells d’Amer (2: al pavelló poliesportiu i a la llar de jubilats) i el de Fontanilles (a la façana de l’ambulatori).


En total, entre els dies 29 de novembre i el 3 de desembre, L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona implantarà 9 aparells fixos més a 6 municipis de les comarques gironines.


Aquests desfibril•ladors (DEA) se sumaran als 30 DEA fixos que Dipsalut ja ha instal•lat a 20 poblacions. Els municipis que ja disposen d’aparells fixos són: Besalú, La Vall d’en Bas, Vilallonga de Ter, Sant Pau de Segúries, Espinelves, Guils de Cerdanya, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Garrigàs, Sant Miquel de Fluvià, Bescanó, Bolvir, Palau-sator, Cornellà del Terri, Jafre, Sant Pere Pescador (falta instal·lar un dels dos aparells adjudicats), Llers, Port de la Selva, Sant Joan les Fonts, Riudellots de la Selva i Vilajuïga.


Aquestes tasques es fan en el marc del programa Girona, territori cardioprotegit, que suposa la implantació de fins a 650 desfibril·ladors automàtics arreu de la demarcació de Girona per tal de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària. 500 d’aquests aparells són fixos i estan connectats amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per tal que pugui enviar una ambulància al lloc dels fets. 130 són mòbils (van dins els vehicles dels serveis de primera resposta com policies locals o equips de protecció civil. Es van lliurar el passat estiu a 53 ajuntaments gironins). Finalment, n’hi ha 20 de lliures (Dipsalut els cedeix de manera puntual per cardioprotegir activitats com curses populars, festes majors...).



Fins el moment, els desfibril·ladors implantats per Dipsalut ja han permès recuperar dues víctimes de parada cardiorespiratòria.




Imatges: tècnics de l'empresa proveïdora de Dipsalut instal•lant el desfibril·lador situat a la zona poliesportiva de Llers el passat 22 de novembre.





Per a més informació:
Noemí Guillem, Difusió de Dipsalut.
nguillem@dipsalut.cat
972414720, 699012787

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització