Notes de premsa

29/11/2011

Dentistes solidaris de Girona, amb el suport de Dipsalut, ofereix tractaments odontològics a persones en situació de pobresa

 

Aquest dimarts 29 de novembre al migdia, l’associació Dentistes Solidaris de Girona ha presentat públicament el projecte “Somriures Solidaris” i ha inaugurat oficialment la clínica des d’on es duu a terme, situada dins el Mercat del Lleó, a la plaça Calbet i Rubalcaba de Girona.

L’acte ha comptat, entre altres autoritats, amb el president de l’Associació Dentistes Solidaris de Girona, Emili Banchilleria; el president de la Junta de Girona del Col•legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs, Pere Siqués; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, i el vicepresident primer de Dipsalut, Josep M. Corominas, que ha remarcat la importància d’iniciatives com “Somriures Solidaris” en aquests temps.

El projecte “Somriures Soldiaris” és una iniciativa de l’associació Dentistes Solidaris. Consisteix en donar atenció odontològica a persones de les comarques gironines en situació de pobresa. A banda de prevenir, detectar i tractar les malalties bucodentals entre la població més desfavorida, també busca promoure bons hàbits en salut bucodental. Per aconseguir-ho, 22 dentistes de l’associació ofereixen de forma altruista serveis odontològics bàsics com reparació de càries, higienes dentals, col•locació de pròtesis.... Els pacients sempre han d’estar derivats pels Serveis Socials la demarcació de Girona, que s’encarreguen de filtrar quines persones, per la seva situació socioeconòmica, necessiten l’atenció odontològica. Després, els usuaris han de passar una primera revisió amb el dentista del seu CAP o ABS de referència, que determina els tractaments que caldria realitzar al pacient. Entre els requisits marcats per poder accedir al servei, hi ha que la persona no estigui en processos d’addicció a qualsevol droga i que assumeixi el compromís de mantenir uns bons hàbits d’higiene bucodental durant i després del tractament.

Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, col•labora econòmicament amb aquest projecte. Hi aporta 85.478 euros, repartits en tres anys (2011, 2012, 2013). Serveixen per sufragar les despeses en equipament clínic i en personal.

“Somriures Solidaris” compta també amb la col•laboració de l’Ajuntament de Girona, que cedeix gratuïtament el local on s’ubica la clínica, i de la Junta de Girona del Col•legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya. També hi donen suport Proclinic, Càritas, Odontologia Solidària, Fidotec, Pou Dental, DentalGirona, Pròtesi Dental José A. Sicília, Laboratori de Pròtesi Dental Pelegrí, SGDental, Royal Dent, Toldos Mallol i Disart.

La clínica de Girona dels Dentistes Solidaris va començar a funcionar aquest passat mes d’octubre. En aquest temps, s’hi han dut a terme unes vuitanta visites. Es calcula que hi passaran entre cinquanta i seixanta persones cada mes.

La iniciativa vol ser un complement a les accions en salut bucodental que ja es realitzen des de les administracions públiques.


Imatges: clínica de Dentistes Solidaris a Girona i presentació del programa "Somriures Solidaris", duta a terme a la seu de la Junta de Girona del Col·legi d'Odontòlegs.




Per a més informació:
Noemí Guillem, Difusió de Dipsalut.
nguillem@dipsalut.cat
972414720, 699012787

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització