Notes de premsa

12/12/2011

Dipsalut instal·la 17 desfibril·ladors més a una desena de municipis

 

Aquest dimarts 13 de desembre, Dipsalut preveu instal·lar els desfibril·ladors (DEA) de Peralada (1 DEA, situat al Centre Social), Vilamalla (2 DEA, façana de l’Ajuntament i camp de futbol) i Albons (1 DEA, als exteriors del consultori mèdic). El mateix dia, també es vol instal·lar el desfibril·lador fix que va quedar pendent de col·locar a Sant Pere Pescador (2 DEA, al camp de futbol i al poliesportiu. Va quedar pendent el del poliesportiu) i el de Verges (2 DEA, a la Casa de Cultura i al poliesportiu. Falta instal•lar el del pavelló).


L’endemà, dimecres 14 de desembre, es començaran els treballs per implantar els desfibril·ladors fixos de Canet d’Adri (2 DEA, a la urbanització Mombo i a l’ajuntament), Sant Gregori (2, poliesportiu i Centre Bit), Ullà (2, centre cívic i ajuntament) i Corçà (2, carrer Santa Llucia i Sala Municipal).


A finals de setmana, es col·locaran els aparells de Sant Feliu de Pallerols (1, a l’Oficina de Turisme) i de Viladrau (2, a l’ambulatori i a la zona poliesportiva).
Els desfibril·ladors fixos estan protegits per columnes que es col·loquen en espais públics, sempre a l’exterior, amb l’objectiu que siguin accessibles les 24 hores. Aquestes columnes estan connectades al sistema de geolocalització del Sistema d’Emergències Mèdiques - SEM – per tal que pugui enviar ràpidament una ambulància al lloc fels fets.


Dipsalut implanta desfibril·ladors als municipis de les comarques gironines amb l’objectiu de reduir el temps de resposta davant aturades cardíaques extrahospitalàries i, per tant, disminuir la mortalitat per aquesta causa. Fins el moment, els desfibril•ladors implantats per Dipsalut ja han permès recuperar dues víctimes de parada cardiorespiratòria.



Imatge: columna on s’ubiquen els desfibril·ladors fixos i instal·lació dels DEA de Llers (duta a terme el 22 de novembre).



Per a més informació:
Noemí Guillem, Difusió de Dipsalut.
nguillem@dipsalut.cat
972414720, 699012787

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització