Notícies

 

Alleujar la soledat durant el Nadal

Imatge d'arxiu de visita a domicili. Sarrià de Ter

16/01/2023

Alleujar la soledat durant el Nadal

El Servei local de Teleassistència de Dipsalut ha acompanyat tots aquells usuaris i usuàries que passaven sols les festes. L’equip ha dut a terme 38 visites domiciliàries i 54 trucades en les dates més assenyalades d’aquest Nadal. Les han fet a persones usuàries en situació de soledat no desitjada.

El Servei local de Teleassistència ha visitat a casa seva, en les dates més assenyalades del període nadalenc, a les persones usuàries que passaven soles les festes. L’objectiu de la iniciativa és combatre la soledat no desitjada en jornades on es fa especialment palpable com la nit i el dia de Nadal, Sant Esteve o cap d’any.


A més de les visites fetes per l’equip tècnic d’unitat mòbil, que han acompanyat a un total de 38 persones, des del Servei (que gestiona Tunstall Televida) també s’han efectuat 54 trucades, amb la mateixa finalitat.


Aquestes visites i trucades en festius, addicionals a les que ja es fan de manera ordinària, serveixen per conversar i compartir una bona estona amb aquells usuaris que des del Servei s’ha detectat que tenen menys entorn social i que passen soles les festes. S’aconsegueix que aquestes persones no passin aïllats tota la jornada festiva i, per tant, s’alleuja la situació de soledat no desitjada que pateixen. Tant les trucades com les visites permeten també fer el seguiment de cada cas, detectar possibles problemes o necessitats i recordar als usuaris que poden contactar amb el Servei sempre que els calgui, en qualsevol moment, i que no té per què tractar-se d’una emergència, sinó que poden fer-ho només per parlar.


Aquesta feina realitzada durant el període nadalenc s’ha pogut fer gràcies a la tasca prèvia de detecció feta pels professionals del Servei a través de les trucades i les visites que duen a terme ordinàriament.

 

Per més informació sobre el Servei local de Teleassistència (que Dipsalut ofereix en col·laboració amb els municipis gironins, consells comarcals i consorcis de benestar social), dirigiu-vos a aquest enllaç.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització