Notícies

 

Més de 50 ajuntaments participen a la Jornada d’Actualització de les Noves Normatives d’Aigua de Consum i Legionel·la

Jornada d’Actualització de les Noves Normatives d’Aigua de Consum i Legionel·la

10/11/2023

Més de 50 ajuntaments participen a la Jornada d’Actualització de les Noves Normatives d’Aigua de Consum i Legionel·la

La formació presencial, que ha organitzat l’Àrea de Salut Ambiental de Dipsalut, ha congregat un centenar d’assistents entre personal tècnic i càrrecs electes.

Tal com ha comentat la presidenta de Dipsalut, Maria Puig, a les paraules de benvinguda, “la jornada té un doble objectiu”, d’una banda, posar als i les assistents al dia d’un dels temes de més rellevància en matèria de salut pública en aquests moments, donades les actualitzacions de les recents normatives en aquestes dues matèries. I de l’altra, i no menys important, poder trobar-nos de manera presencial i poder tenir una comunicació directa amb les persones dels ens municipals que habitualment es relacionen amb nosaltres, sense pantalles pel mig.

Com sabeu, a Catalunya, els ajuntaments tenen atribuïdes directament les competències en salut pública. I des de la Diputació de Girona, Dipsalut és l’Organisme que presta serveis i dona suport tècnic i econòmic als municipis de comarques gironines perquè puguin prestar aquests serveis idòniament i amb seguretat.

En definitiva, la Jornada, que ha tingut lloc el divendres 10 de novembre al Parc de Recerca i Innovació de la UDG, ha sigut una trobada de proximitat on càrrecs electes i personal tècnic de l’àmbit municipal de la Demarcació de Girona s’han pogut posar al dia de les novetats més importants de la llei, saber com els afecta, i compartir i resoldre amb els tècnics i tècniques de Dipsalut els dubtes que han anat sorgint.

Des de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona hem pres bona nota de totes les observacions que ens han fet en els dos espais de preguntes de la Jornada, moltes d’elles adreçades a poder tenir més eines de gestió per a poder millorar la part registral dels processos davant les noves exigències de la llei.

Adjuntem les presentacions de l’Espai Aigua i de l’Espai Legionel·la per si poden ser del vostres interès.

Presentació - Espai Legionel·la

Presentació - Espai Aigua

 

Aquesta jornada s'emmarca dins el nostre pla estratègic 2022-2025, concretament promou els eixos estratègics del coneixement i la connexió entre les administracions.

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització