Notícies

 

Obrim les inscripcions als cursos de Dipsalut i estrenem nou portal de formació

captura de pantalla del nou portal de formació de Dipsalut

13/03/2024

Obrim les inscripcions als cursos de Dipsalut i estrenem nou portal de formació

Un any més oferim formació gratuïta relacionada amb la salut ambiental, la promoció de la salut, acció social i l’ús dels desfibril·ladors. Enguany estrenem el nou portal de formació que incorpora una aula virtual on cada alumne tindrà el seu espai.

Avui, dimecres 13 de març, obrim el període d’inscripcions per als cursos que Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, ofereix per al proper semestre 2024.

Es tracta d’una oferta formativa extensa, que té l’objectiu d’acompanyar els equips de professionals del món local en les seves tasques diàries, atenent les necessitats i expectatives identificades al territori. Unes formacions gratuïtes que s’adapten als perfils i requeriments específics, cada vegada més amplis i diversos, del món municipal per facilitar l’actualització de coneixements i competències.

Com a novetats,
hem organitzat diferents propostes formatives: un curs orientat a la perspectiva antiracista en la gestió municipal, un sobre l’abordatge de la pornografia i els seus impactes, i un últim sobre el consum d’alcohol i altres drogues i com abordar-les des del municipi.

A més, seguim oferint propostes que incorporen algunes de les temàtiques que continuen plantejant-nos reptes importants, com les polítiques d’igualtat dins l’entorn de treball de l’administració pública, els processos de trànsit en la infància i l’adolescència, les cures en les organitzacions de serveis socials o la comunicació no violenta.

Pel que fa a l’àmbit de la salut ambiental, mantenim les formacions ja consolidades, com les de prevenció de la legionel·losi, qualitat de l’aigua de consum humà, salubritat de les piscines o seguretat alimentària.

En la mateixa línia, des de l’apartat de la promoció de la salut, el benestar i l’acció social seguim duent a terme els cursos de primers auxilis psicològics, sobre com utilitzar els desfibril·ladors de la xarxa del «Girona, territori cardioprotegit», els de prevenció de maltractaments i abusos, suport a víctimes de violència masclista, diversitat de gènere, llenguatge inclusiu i aquells relatius a la discriminació LGTBI+.

Atesa la bona acollida de les edicions anteriors, també continuem programant les formacions per aplicar una mirada interseccional pràctica a la intervenció social, així com les relacionades amb la gestió de les emocions.


Trobareu tota la informació sobre el nostre programa al portal de formació de Dipsalut 
i podeu fer les inscripcions directament aquí



 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització