Notícies

 

27/06/2012

Dipsalut col·labora amb 65 organitzacions sense ànim de lucre per dur a terme accions de promoció de la salut

Dipsalut ha concedit suport econòmic a 65 organitzacions no lucratives d’arreu de les comarques gironines per tal que puguin tirar endavant 68 iniciatives de l’àmbit de la promoció de la salut. L’objectiu d’aquestes subvencions és recolzar les entitats per tal que puguin dur a terme activitats dirigides a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la demarcació.

 

Aquest 2012, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona destina un total de 160.000 euros a ajuts econòmics a organitzacions sense ànim de lucre de les comarques gironines per a la realització d’activitats de promoció de la salut. La meitat d’aquest import és per cofinançar iniciatives de promoció d’estils de vida saludables. Els altres 80.000 euros són per a la realització d’intervencions terapèutiques.


El suport econòmic a iniciatives per al foment d’hàbits saludables busca fer possible la realització de projectes que tinguin per objectiu capacitar les persones, proporcionant-los les eines necessàries, per tal que puguin tenir un major control sobre la seva salut i puguin millorar-la.


Les subvencions per a intervencions terapèutiques es dirigeixen a les entitats sense ànim de lucre que acreditin realitzar accions orientades a millorar la qualitat de vida de col•lectius afectats per malalties que generin dependència, grups en situació de risc d’exclusió social, persones en processos d’envelliment amb malalties associades o accions d’acompanyament i suport als familiars o cuidadors d’aquestes persones.


Després de valorar les sol·licituds rebudes, Dipsalut ha resolt concedir les ajudes a 68 programes o accions impulsades per 65 entitats d’arreu de la demarcació. Només s’ha desestimat 12 sol·licituds perquè no s’ajustaven a les bases.


Entre les activitats que se subvencionen aquest any hi ha tallers d’alimentació saludable, de promoció de l’activitat física entre col·lectius específics com els discapacitats intel·lectuals, d’estimulació cognitiva, de pautes d’higiene a la cuina...També s’ha concedit ajut econòmic per a serveis d’atenció psicològica a malalts i a familiars, de rehabilitació i fisioteràpia, a programes de gimnàstica per a gent gran, de prevenció de les addiccions i de joc responsable, per a accions de salut jove, de prevenció de trastorns alimentaris, de promoció de la salut entre les persones sordes, entre afectats per malalties cròniques...


Podien sol·licitar subvenció totes les organitzacions no lucratives amb seu o delegació a la demarcació de Girona que haguessin realitzat o tinguessin previst realitzar activitats de promoció d’estils de vida saludables o intervencions terapèutiques entre l’1 d’octubre de 2011 i el 30 de setembre de 2012.


En tots els casos l’ajuda econòmica de Dipsalut és de, com a màxim, 5.000 euros i representa, com a molt, el 50% dels conceptes subvencionables. Per poder optar-hi, les organitzacions interessades havien de presentar el projecte pel qual demanaven suport econòmic i justificar les despeses subvencionables.
L’objectiu d’aquesta línia de suport econòmic és impulsar accions i programes que treballin per a una millor qualitat de vida dels ciutadans de les comarques gironines. Amb aquestes ajudes Dipsalut vol evitar que les entitats renunciïn a dur a terme activitats de promoció de la salut per manca de recursos econòmics.
 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització