Notícies

 

Dipsalut dóna suport al projecte “Escola de cuidadors” dins el marc de l’envelliment saludable

Presentació Edat3

24/09/2013

Dipsalut dóna suport al projecte “Escola de cuidadors” dins el marc de l’envelliment saludable

Edat 3 ha presentat, avui al matí, el projecte “Escola de cuidadors” que neix amb la voluntat de millorar el suport i la formació que actualment reben els cuidadors no professionals. L’acte ha comptat amb el vicepresident primer de Dipsalut, Josep Maria Corominas, el president d’Edat 3, Albert Pérez; la directora del centre de serveis per a gent gran Edat 3 Besalú Silvia Farrés, i, el cap de l’Àrea de Polítiques i Promoció de la Salut de Dipsalut, Pau Batlle.

Edat 3 ha presentat, avui al matí, el projecte “Escola de cuidadors” que neix amb la voluntat de millorar el suport i la formació que actualment reben els cuidadors no professionals.

L’acte ha comptat amb el vicepresident primer de Dipsalut, Josep Maria Corominas, el president d’Edat 3, Albert Pérez; la directora del centre de serveis per a gent gran Edat 3 Besalú Silvia Farrés, i, el cap de l’Àrea de Polítiques i Promoció de la Salut de Dipsalut, Pau Batlle.

La situació actual fa que persones dependents passin, al domicili, les etapes inicials i intermèdies a càrrec d’un cuidador no professional. Aquests cuidadors, que generalment són familiars del propi depenent, tenen tendència a dedicar-se amb total exclusivitat a aquesta tasca, descuidant la seva vida personal i fins i tot, la salut física i mental. Aquestes circumstàncies fan que finalment incrementi la pressió assistencial tant a les àrees bàsiques de salut com als centres d’atenció a la gent gran.

L’objectiu principal del projecte és facilitar la permanència de les persones grans a l’entorn sociofamiliar tot garantint la qualitat de vida tants dels cuidadors com de les persones depenents.

El projecte “Escola de cuidadors” consisteix en capacitar al cuidador per gestionar la seva salut i la de la persona depenent mitjançant espais de trobada per treballar sobre quatre eixos: tècniques bàsiques d’atenció i cura de la persona depenen, l’aprenentatge vivencial de les habilitats per la vida, el seu empoderament i el desenvolupament del sentit de coherència que li permeti entendre al seva situació, gestionar-la i recuperar un sentit propi de la vida.

En el projecte estan implicats ajuntaments, Dipsalut, Consell Comarcal, Serveis Socials (CASG), Centre de Serveis per la Gent Gran Edat 3 Besalú, i Edat 3 SCCL Atenció Domiciliària.

El projecte s’emmarca dins la línia d’envelliment saludable i suport a la gent gran de Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització