Notícies

 

Sessió informativa sobre les novetats del programa Salut i Crisi

Sessió informativa sobre les novetats del programa Salut i Crisi

19/03/2014

Sessió informativa sobre les novetats del programa Salut i Crisi

Aquest 19 de març s’ha celebrat una sessió informativa sobre les novetats del programa Salut i Crisi per aquest 2014. Tècnics de Dipsalut han explicat el contingut de les noves Bases reguladores del programa Salut i Crisi a representants dels consells comarcals, consorcis de benestar social, ajuntaments i entitats socials de la demarcació. Entre les novetats més destacades, hi ha l’augment del pressupost global del programa. Enguany es compta amb un milió cinc-cents mil euros; mig milió més que el 2013.

 

Aquest dimecres 19 de març s’ha celebrat una sessió informativa sobre les novetats del programa Salut i Crisi per aquest 2014. L’acte s’ha dut a terme a la seu de Dipsalut, al Parc Científic i Tecnològic de Girona.


Tècnics de l’Organisme de Salut Pública han explicat el contingut de les noves Bases reguladores del programa Salut i Crisi a representants dels consells comarcals, consorcis de benestar social, ajuntaments i entitats socials de la demarcació.


Entre les novetats més destacades, hi ha l’augment del pressupost global del programa. Enguany es compta amb un milió cinc-cents mil euros; mig milió més que el 2013.


Les bases recullen, entre altres, els objectius que han de tenir les accions subvencionades amb el Salut i Crisi; els ens que poden optar aquest suport econòmic de Dipsalut; a qui s’ha de dirigir les actuacions (es recorda que l’atenció a infants i adolescents ha de ser prioritària); el procediment que s’ha de seguir per sol•licitar el suport econòmic; els conceptes subvencionables i els imports màxims que es concediran; els criteris de valoració per part de Dipsalut i quin serà el procediment i els terminis de justificació de les despeses.


El document també inclou la metodologia de treball del Salut i Crisi. Tots els projectes finançats per Dipsalut s’han d’integrar en la taula de coordinació comarcal que els pertoqui. Les taules comarcals són espais de treball col·laboratiu entre els diferents agents que actuen en aquell territori. Serveixen per coordinar-se, planificar les accions, evitar duplicitats i guanyar agilitat i eficàcia.


El programa Salut i Crisi es va endegar el 2013 amb l’objectiu de disminuir els efectes negatius que la situació econòmica actual té sobre la salut de molts ciutadans de les comarques gironines. Per aconseguir-ho, Dipsalut dóna suport econòmic a les accions d’entitats socials i administracions públiques dirigides a atendre les necessitats bàsiques dels gironins i gironines pel que fa a alimentació, habitatge, ocupació i benestar emocional i familiar. A més, l’Organisme s’encarrega de coordinar tots aquests ens per aconseguir la màxima eficàcia i eficiència.



Imatge: sessió informativa celebrada a la seu de Dipsalut aquest 19 de març. Autor: Dipsalut

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització