Notícies

 

XVIII Setmana del Cor per incidir en la importància de la prevenció

Prop d'un miler de persones participen en les activitats de la XV Setmana del Cor

05/06/2014

XVIII Setmana del Cor per incidir en la importància de la prevenció

Del 10 al 14 de juny s'ha celebrat a la ciutat de Girona la 18ena Setmana del Cor. L’objectiu de l’esdeveniment ha estat conscienciar la ciutadania de la importància de la prevenció per poder evitar moltes afeccions cardiovasculars. Entre les activitats organitzades, s'ha dut a terme tallers per ensenyar a utilitzar els desfibril·ladors, càlculs del risc coronari, tastets cardiosaludables i una caminada.

 

Del 10 al 14 de juny s'ha celebrat a la ciutat de Girona la 18ena Setmana del Cor. L’objectiu de l’esdeveniment ha estat conscienciar la ciutadania de la importància de la prevenció per poder evitar moltes afeccions cardiovasculars. La Setmana del Cor està organitzada per l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (GICOR) amb la col·laboració de diferents entitats de la demarcació, entre les quals Dipsalut.


Les activitats s'han iniciat amb una conferència sobre les últimes novetats en cirurgia cardíaca a càrrrec d'Albert Igual, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital de la Vall d’Hebron. L'acte s'ha celebrat a l’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat a Girona.


Dimecres 11 i dijous 12 de juny, s’ha ofert calcular el risc coronari a totes aquelles persones que ho vulguéssin. També se'ls ha donat pautes per prevenir les afeccions cardiovasculars i Dipsalut els ha ensenyat a intervenir en cas d’aturada cardíaca utilitzant un desfibril·lador. Tot plegat s'ha fet a la plaça Miquel Santaló des de les 10 del matí fins les 7 de la tarda.


La Setmana del Cor també ha comptat amb tastets cardiosaludables, caminades populars i una taula rodona amb les associacions de malalts de cor de les comarques gironines (CORFI, GICOR, MACOR i EL RIPOLLÈS.COR) en la què s’ha oficialitzat la proposta de constitució d’una federació d’associacions de pacients del cor.


 

Imatge: taller per ensenyar a utilitzar els desfibril·ladors, dut a terme en el marc de la Setmana del Cor. Autor: Joanna Magureanu.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització