Noticia

simulacre atenció psicològica immediata a víctima d'esdeveniment traumàtic en la jornada Dinàmiques en Emergències de Platja d'Aro. Autor: Eddy Kelele

23/08/2017

Els psicòlegs d’emergències de Dipsalut intervenen també a Ripoll

S’ha habilitat un servei d’atenció psicològica arran dels atemptats. Va dirigit als veïns i veïnes afectats, de manera més o menys directa, pels fets.

El Consorci de Benestar Social del Ripollès coordina aquest servei. L’ofereixen l’equip de psicòlegs especialitzats en emergències de Dipsalut, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (delegació de Girona).


El president del Consorci, Joan Manso, ha explicat que les persones que ho necessitin poden dirigir-se al centre per tal de rebre aquest suport psicològic. Ha dit també que s’està realitzant una diagnosi per determinar si cal fer intervencions a domicili i altres actuacions específiques.


L’equip de psicòlegs treballa juntament els professionals del Consorci de Benestar Social i coordinadament amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i amb l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), per si cal derivar alguna persona perquè sigui atesa a la Xarxa de Salut pública.


Els darrers dies el Servei d’Emergències Psicològiques de Dipsalut també ha proporcionat atenció psicològica a víctimes i testimonis de l’atemptat a Barcelona.


L’equip de psicòlegs de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona s’encarrega, entre d’altres tasques, de minimitzar els danys que el trauma pot causar sobre les víctimes i prepara les persones per afrontar el dolorós procés que gairebé sempre els espera. A banda d’aquesta primera atenció, es dóna continuïtat al tractament per als usuaris que així ho necessitin, a través d’un mecanisme de derivació urgent a la Xarxa de Salut Pública.

El coordinador del Servei, Jordi Frau, explica que “l’objectiu principal en la majoria de les intervencions és ajudar els afectats a reprendre al més aviat possible el control sobre les seves vides i evitar que desenvolupin patologies posttraumàtiques”.


El Servei el poden activar (les 24 hores i els 365 dies de l’any) alcaldes i alcaldesses dels municipis gironins o els regidors en qui deleguin, els comandaments de les policies locals, els caps dels equips de protecció civil, els responsables dels serveis socials i els dels diferents cossos d’emergències de la Generalitat de Catalunya. Ho fan trucant a un número d’ús restringit. L’equip de psicòlegs de Dipsalut està coordinat amb els altres ens que ofereixen serveis similars per evitar possibles duplicitats.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització