Notes de premsa

19/12/2011

Dipsalut instal·la 17 desfibril·ladors fixos més

 

Aquest dimarts 20 de desembre es preveu instal·lar els desfibril·ladors de Molló (l’aparell s’ubicarà als exteriors de l’Ajuntament), Vidrà (també a l’Ajuntament), Sant Feliu de Pallerols (a la Travessera del Toser), Ullà (2 desfibril·ladors: a la façana del Centre Cívic i als exteriors del consistori), Colomers (façana del dispensari), Serra de Daró (al Casal), i Gualta (a l’Ajuntament).


L’endemà, s’iniciaran els treballs a Maià de Montcal (exteriors del Casal), Cervià de Ter (façana del consultori mèdic), Sarrià de Ter (2 desfibril·ladors: al Centre Cívic i al poliesportiu), Sant Martí Vell (2: a l’escola i al dispensari), Aiguaviva (al consultori mèdic) i Campllong (al pavelló).
Dijous està previst instal•lar els desfibril·ladors fixos de Flaçà (2: exteriors escola i poliesportiu).


L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona implanta aquests aparells en el marc del programa “Girona, territori cardioprotegit”. L’objectiu és reduir el temps de resposta davant casos de mort sobtada cardíaca, ja que intervenir amb un desfibril•lador en els 10 primers minuts de l’aturada multiplica les possibilitats de supervivència de la víctima.


Els desfibril·ladors instal·lats per l’Organisme són automàtics i molt senzills d’utilitzar. Els fixos es col•loquen en places, carrers i façanes d’equipaments per tal que estiguin disponibles les 24 hores. A dia d’avui ja s’ha completat la instal·lació de mig centenar d’aquests aparells. S’han instal·lat a 44 municipis de la demarcació. Els desfibril·ladors mòbils viatgen dins els vehicles dels policies locals i equips de protecció civil. A principis d’estiu, Dipsalut en va cedir 130 a 53 ajuntaments gironins.


Fins el moment, els aparells implantats per l’Organisme ja han permès salvar la vida a dues persones: El 6 de novembre, un veí de Sant Miquel de Fluvià va utilitzar el desfibril·lador fix instal·lat al municipi per reanimar un home que acabava de caure desplomat al terra. La seva actuació va permetre salvar-li la vida. Uns mesos abans, el 9 d’agost, la Policia Local de Calonge va salvar la vida a un altre home que havia patit una aturada cardíaca. Els agents van poder-lo reanimar utilitzant el desfibril·lador mòbil que duien dins el vehicle.



Imatge: tècnics instal·lant un dels dos desfibril•ladors fixos de Canet d’Adri el passat 14 de desembre.



Per més informació:
Noemí Guillem, Difusió de Dipsalut.
nguillem@dipsalut.cat
972414720, 699012787


 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització