Notícies

 

Ja tenim actiu el Catàleg de Serveis i Programes de Suport Econòmic de Dipsalut 2024

Portada Catàleg de Serveis 2024 de Dipsalut

28/11/2023

Ja tenim actiu el Catàleg de Serveis i Programes de Suport Econòmic de Dipsalut 2024

Entre les novetats principals del Catàleg destaca el naixement d’un nou programa, el PM09, El Programa per a Famílies, i l’actualització de les taxes dels programes relacionats amb aigua de consum i legionel·la, per adaptar-nos a les exigències de les noves normatives dictades per la Generalitat.

Dimecres 29 de novembre arrenquen 10 programes, entre ells, tots els relacionats amb el control de legionel·losi ens instal·lacions municipals d’alt i baix risc (PT 01 i 02) i els d’abastament i control de la qualitat de l’aigua de consum humà (PT 03 i 04). Aquests són els programes on hi ha hagut una actualització de les taxes per adaptar el servei a les exigències de les normatives aprovades recentment en aquests àmbits. Normes que són més exigents en el control del bacteri legionel·la i que ens obliguen a fer més analítiques i, per tant, a revisar les taxes a l’alça de cara al 2024. Cal agefir a la llista de programes que obren convocatòria el 29 de novembre de 2023 el de suport a la salubritat de les sorreres infantils (PT09).


Una de les novetats significatives d’aquest any en l’oferta de Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, és que el “Sigues tu en família” pren entitat pròpia i es converteix en el Programa per a Famílies (PM09). D’aquesta manera es tenen en compte la diversitat d’actius comunitaris des d’on es poden organitzar les intervencions de criança, i es facilita la participació del màxim nombre de famílies i de professionals que treballen en la seva atenció i acompanyament.


També s’obre el període perquè els ajuntaments s’apuntin al Programa d’Activitat Física (PM01), que mou una comunitat de més de 3 mil persones arreu de comarques gironines. Amb aquest programa fomentem estils de vida actius i fem accessible l’exercici utilitzant actius de salut com són els Parcs Urbans, les Xarxes d’Itineraris i altres espais, com ara boscos, platges i altres entorns naturals, triats conjuntament amb els municipis. Totes les activitats s’orienten a la millora de la condició física i de l’estat de salut general, incloent-hi el benestar psicològic, emocional i social


Aquest 2024 els municipis en els que s’executi el Programa d’Activitat Física podran optar a 3 tipus d’activitats:


• Sessions d’exercici físic als Parcs Urbans de Salut
• Caminades usant la tècnica de la marxa nòrdica
• Activa’t amb la natura


Tots aquests programes fins ara esmentats, tanquen convocatòria al llarg del mes de desembre de 2023.

 

Enguany, i en la línia de la S de Sostenibilitat de la nostra reflexió estratègica, hem optat per no fer la impressió en paper que enviàvem als ajuntaments de tota la demarcació de Girona. Aquesta setmana rebran per correu electrònic l’arxiu PDF del Catàleg 2024 i també es pot consultar a la web Dipsalut.cat


El Catàleg 2024 compta amb programes dels àmbits següents: sanitat ambiental, aigües de consum humà, establiments públics i indrets habitats, seguretat alimentària, suport tècnic en salut ambiental, estils de vida, condicions de vida i reducció de desigualtats i suport econòmic per a la promoció de la salut i el benestar. També amb el suport i assessorament tècnic de l'Observatori Social, Ambiental i de Salut, disponible tota la vigència del catàleg.

Cal recordar que, a banda dels serveis recollits al Catàleg, Dipsalut ofereix nombroses línies de suport econòmic dirigides a administracions i a entitats sense ànim de lucre. La informació detallada de cadascuna d'elles es troba en aquest mateix web, a l'apartat "Subvencions i suport econòmic".

A més, l'Organisme proposa cursos gratuïts als professionals que intervenen en salut pública i acció social, per tal que puguin ampliar coneixements i competències. Tota l'oferta es recull al lloc web de "Formació".

Dipsalut continua avançant per assolir les fites ja anteriorment marcades, com la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, i l'alineació amb la missió, valors i els quatre eixos d'actuació sorgits del procés participatiu de reflexió estratègica, que es va dur a terme amb ajuntaments, entitats i altres actors del territori.


Podeu consultar el Catàleg 2024 a dipsalut.cat

Els períodes de sol·licitud de la majoria de programes s'inicien el 29 de novembre.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització