Programes per línies d'actuació

Estils de vida

Introducció

Com Dipsalut pot contribuir perquè els teus veïns escullin maneres de pensar, sentir, fer i relacionar-se de forma més saludable?

L’estil de vida és el conjunt de comportaments i actituds d’una persona; la seva manera de viure. Aquests patrons de comportament tenen un gran pes sobre la seva salut.


Els estils de vida estan determinats, en bona part, per les característiques personals, les interaccions socials i les condicions de vida (econòmiques, ambientals, laborals, etcètera).


Per tot això, si es vol promoure la salut i el benestar, cal incidir en els estils de vida individuals i col·lectius. I per aconseguir-ho, és necessari actuar sobre els factors que els condicionen.


Des de l’Administració pública s’ha d’anar molt més enllà de proporcionar informació als ciutadans. Es poden dur a terme intervencions diverses per enfortir les capacitats individuals, perquè les persones pugin modificar les seves condicions de vida i per promoure estils de vida saludables.


La combinació de les diverses estratègies ha d’estar, a més, orientada a dues dimensions: la individual i la social, ja que només així es poden produir canvis significatius i estables.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització