Sala de premsa

En aquest apartat s’hi recullen totes les convocatòries i notes de premsa emeses per Dipsalut. També hi trobareu recursos com fotografies, documents complementaris, talls de veu o vídeos. Aquest material es pot visionar des de la pàgina o es pot descarregar per tal de ser emprat en els mitjans de comunicació.

Cercador de notes i convocatòries

 

 

Notes de premsa

Veure totes les notes de premsa

08/02/2024

El Conveni de col·laboració entre l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) emmarca les col·laboracions entre ambdós en matèria d’investigació i la transferència de coneixement sobre temes relacionats amb la salut.

21/12/2023

• El balanç del 2023 és de 4 persones recuperades a comarques gironines gràcies als desfibril·ladors del programa de Dipsalut, el darrer cas al Baix Empordà, al municipi de Sant Antoni de Calonge. • El 2023, amb la intenció d’apropar l’ús dels DEA a la ciutadania, hem començat a fer tallers al Festivalot i a la Fira de Mostres de Girona.

10/10/2023

La iniciativa parteix de l'equip directiu i docent del cicle de grau superior d'Integració Social i Educació Infantil del mateix centre educatiu, que identifica la necessitat d'aprofundir en el temari relacionat amb la comunicació de males notícies i l'abordatge de situacions d'emergència psicològiques. Amb aquest objectiu, conjuntament amb Dipsalut, han organitzat una línia de treball que avui comença a implementar-se.

16/08/2023

• L’alerta arriba a través dels Agents Rurals que fotografien un exemplar de mosquit tigre adult a la capital del ripollès, i això permet als tècnics del Programa de seguiment i vigilància del Mosquit Tigre a la demarcació de Girona confirmar l’establiment del vector al municipi. • L’alarma va saltar a mitjans de maig quan un parell d'alumnes que participaven al Projecte Educatiu del programa de Dipsalut varen portar larves de mosquit tigre agafades a Ripoll.

11/08/2023

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha pres aquesta decisió atenent les demandes dels diferents ens i entitats per a tenir liquiditat a l’hora de fer les contractacions de personal i, així, poder donar continuïtat als projectes. En aquesta convocatòria s’han presentat 36 ens i entitats, amb 11 projectes de taules de coordinació territorials i es finançaran més d’una cinquantena d’accions d’intervenció social i comunitària a la demarcació de Girona.

02/08/2023

El projecte oferirà, per primera vegada, una mirada local sobre els efectes de les onades de calor en l’excés de mortalitat als municipis de comarques gironines els darrers 20 anys. Els resultats permetran als Ajuntaments i gestors sanitaris de les ABS orientar les polítiques públiques de manera equitativa i emprendre mesures molt més eficaces i efectives als seus municipis de cara a l’estiu del 2024.

21/07/2023

Ja han sortit publicades a l'e-tauler de Dipsalut les resolucions de les convocatòries de subvencions aprovades per unanimitat en el Consell Rector de d’11 de juliol de 2023 que inclouen, entre d’altres, ajuts per al finançament de la vigilància, seguretat, salvament i socorrisme de platges i el servei de socorrisme per a piscines públiques o de titularitat municipal, per a les despeses ordinàries dels centres de formació d’adults i educació especial i també per al funcionament dels consultoris mèdics municipals.

17/07/2023

Cada estiu, el Servei local de Teleassistència activa el protocol de temperatures extremes i reforça les accions durant els episodis d’onada de calor com el que estem patint. Inclou trucades i visites als usuaris, especialment als més fràgils, per fer-los el seguiment i traslladar-los consells pràctics per reduir els efectes negatius de les altes temperatures sobre la salut.

22/06/2023

Els consistoris han decidit seguir les recomanacions del Pla Especial d’Actuació en Situació d’Alerta i eventual Sequera (PES) i apostar per l’estalvi d’aigua. Això ha obligat a adaptar la posada en marxa del Programa de Suport a la Gestió de la Salubritat de les Platges d’aquest estiu 2023, ja que inclou la neteja i desinfecció i accions de control de risc de legionel·losi a les dutxes i rentapeus de les platges, que aquest estiu no entraran en funcionament.

15/06/2023

Des que es iniciar el protocol, el 2019, fins a juny de 2023, el nombre de casos de maltractaments actius per any s’ha duplicat, passant de 26 a 50. El 89% de les víctimes són dones i el 75% dels agressors són homes. El 96% de les persones maltractadores són de l’entorn familiar més proper.

17/05/2023

És la primera vegada que Dipsalut participa en aquest congrés de referència mundial i que enguany se centra en la prevenció per a viure una “salut Emocional” des de diferents àmbits de la vida.

03/04/2023

Ofereix dades dels àmbits de la salut, el social i l’ambiental; de tota la demarcació i per territoris concrets. Aquesta informació ha d’ajudar a sustentar polítiques públiques i altres actuacions encaminades a promoure el benestar de totes les persones.

03/03/2023

El creixement del programa d’educació per a la salut és una de les dades destacades de la Memòria 2019-2022 de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.

21/02/2023

Una delegació de càrrecs electes d’aquesta regió ha visitat l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Ho han fet per conèixer de primera mà les actuacions que desenvolupa als i amb els municipis gironins.

Submenú
Servei de Comunicació de Dipsalut
Clara Sánchez-Castro Bonfill
Tècnica de Comunicació
csanchezcastro@dipsalut.cat
Tel. 972 414 720 - 699 012 787
 
 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització