Notes de premsa

22/06/2023

TOTS ELS MUNICIPIS QUE GESTIONEN PLATGES DE LA DEMARCACIÓ DE GIRONA TANCARAN LES DUTXES AQUEST ESTIU PER ESTALVIAR AIGUA

La resta d’accions que inclou el programa de Dipsalut, com són l’analítica de sorres per saber la contaminació microbiològica i l'avaluació i descripció de la platja, es faran amb normalitat a totes les platges.


Tot i que, de moment, el PES no exigeix el tancament de les dutxes públiques a les platges, l’Agència catalana de l’Aigua sí que recomana que es puguin aturar les dutxes com a mesura de prevenció davant la situació de sequera i els Ajuntament costaners de la demarcació han decidit apostar per l’estalvi d’aigua.


Des de l’àrea de Salut Ambiental de Dipsalut també hem rebut diverses consultes sobre si és aconsellable tancar les dutxes de la zona de bany de les piscines descobertes d’ús públic (municipals, d’hotels, càmpings, restaurants i comunitats de veïns) per estalviar aigua i la resposta en tots els casos és que les dutxes s’han de mantenir obertes i seguir les recomanacions que marca la norma.


En tots els casos hem de tenir en compte que la dutxa prèvia al bany ajuda a mantenir l’aigua neta i ens estalvia haver de tractar-la i renovar-la més sovint, reduint el risc de malaltia i estalviant el consum d’aigua.


Des de Dipsalut analitzem les condicions sanitàries de les piscines d’ús públic que sol·licita cada ajuntament a través de dos programes: el de Suport a la Gestió de la Salubritat de les Piscines d’Ús públic de Titularitat i/o de Gestió Municipal i el d’Avaluació de la Salubritat de les Piscines d’Ús Públic.

Cal recordar que en el cas de les piscines municipals (a més d’analitzar-ne les condicions i recomanar accions correctores) donem suport continu per al seu bon manteniment. Dissenyem els plans de gestió i autocontrol adaptats a les peculiaritats de cada equipament i en fem el seguiment.

Els programes també inclouen el lliurament de cartells i altres materials divulgatius adreçats als usuaris. 

A més d'aquests serveis, Dipsalut ofereix suport econòmic als ajuntaments per als serveis de socorrisme tant de les platges com de les piscines municipals.
 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització