Notes de premsa

21/02/2023

Autoritats d’Agadir Ida-Outanane (Marroc) s’interessen pels programes de Dipsalut

 

Una delegació de càrrecs electes d’aquesta regió ha visitat l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Ho han fet per conèixer de primera mà les actuacions que desenvolupa als i amb els municipis gironins. 

Presidents i vicepresidents de 16 comunitats territorials marroquines (l’equivalent a alcaldes i regidors dels nostres ajuntaments) han visitat la seu de Dipsalut aquest dimarts 21 de febrer al migdia. Ho han fet acompanyats de personal tècnic de l’Estat marroquí.


L’objectiu ha estat conèixer de primera mà la tasca que desenvolupa l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Per fer-ho s’han reunit amb la presidenta per delegació de Dipsalut, Maria Puig i Ferrer, la gerent de l’Organisme, Sílvia Oliveras i Casadellà, i els caps d’àrea de salut ambiental i de promoció de la salut i el benestar.


En la trobada s’ha explicat que, a Catalunya, els municipis tenen atribuïdes competències de salut pública i que Dipsalut els presta serveis directes, així com suport tècnic i econòmic perquè puguin acomplir-les idòniament. La delegació ha mostrat especial interès en aquest model de suport als municipis en les seves obligacions en l’àmbit de la salut comunitària, donat que el Marroc està en procés de descentralitzar algunes d'aquestes competències cap al món local.


Aquesta visita s’ha fet en el marc del projecte de suport a les comunitats territorials en matèria d’higiene alimentària de la regió d’Agadir (Prefectura Agadir Ida-Outanane) del Marroc. Abans de visitar Dipsalut, la delegació ha conegut l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la de Barcelona i els programes que desenvolupen.


NOTA: Adjuntem fotografies: la delegació marroquina a la seu de l’Organisme, al Parc Científic i Tecnològic, Girona. Autoria: Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització