Agenda

18/12/2022 al 18/12/2022

Tallers per aprendre a actuar en cas d'aturada cardíaca i càlculs del risc cardiovascular

Adreça: Exteriors del Pavelló Municipal Girona-Fontajau, al llarg de tot el matí

 

Aquest diumenge 18 de desembre, de 9 h a 13 h, Dipsalut oferirà tallers per aprendre a utilitzar els desfibril·ladors, oberts a tota la ciutadania. Estaran conduïts per formadors especialitzats. Les persones que ho desitgin també podran calcular el seu risc coronari, en una acció que es fa en col·laboració amb les entitats Corfi i GICOR i amb la Universitat de Girona. 

 

Les activitats estan obertes a tota la ciutadania i no s'ha de fer inscripció prèvia ni cap altre tràmit per participar-hi.

 

Els tallers estaran conduïts per cinc formadors especialitzats. Hi ensenyaran com cal actuar si algú es desploma de manera sobtada, quins són els diferents símptomes d’infart en homes i dones, i a fer servir idòniament els desfibril·ladors externs. Les persones que hi assisteixin podran practicar amb desfibril·ladors reals (amb les mateixes característiques dels implantats als espais públics) i amb maniquins de simulació.

 

L'activitat es farà als exteriors del Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Concretament, sota un tendal situat davant del vehicle de les entitats Corfi i GICOR. Paral·lelament, dins aquest vehicle, es durà a terme el càlcul de risc coronari a totes aquelles persones que ho desitgin. La prova l'efectuaran infermers de la Universitat de Girona. Aquesta activitat, organitzada per les associacions de prevenció i ajuda davant les malalties del cor, compta també amb la col·laboració de Dipsalut i de la citada universitat. 

 

Les accions es fan en el marc de La Marató de TV3, que enguany se centra en la salut cardiovascular. 

 

Els esdeveniments d'aquest diumenge se sumen a l'àmplia oferta de tallers, cursos i altres accions de sensibilització que es realitza des de Dipsalut per tal de promoure l'ús dels desfibril·ladors d'ús públic instal·lats amb el programa pioner "Girona, territori cardioprotegit"

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització