Notícies

 

Aprendre jugant a combatre el mosquit tigre

Captura de pantalla d'un moment del joc

24/05/2022

Aprendre jugant a combatre el mosquit tigre

El projecte educatiu i la resta d’accions de sensibilització per al control del mosquit tigre compten amb un nou recurs. Es tracta d’un joc per a ordinador de taula que ensenya a evitar la proliferació de l’insecte amb mesures ben senzilles.

El joc ens posa en la pell d’un nen, en Timmy, que ha d’impedir que el mosquit tigre criï en aquells espais que li són habituals, com ara l’escola. Un dels primers passos és dirigir-se al laboratori del centre educatiu. Allà hi podrem aprendre algunes nocions crucials per poder tenir èxit en el joc, com que aquest mosquit diposita els ous en espais o recipients que poden acumular aigua i que les larves en fan prou amb ben poca per desenvolupar-se.


Un cop assolits els coneixements essencials, hem de portar en Timmy pels diferents espais i anar eliminant tots els possibles punts de cria. Com més diligents siguem en aquesta tasca, més possibilitats tindrem de derrotar el nostre contrincant, el mosquit tigre, que no ens ho posarà gens fàcil.


Aquest joc neix a partir de la idea de l’equip tècnic de Salut Ambiental de Dipsalut de crear un recurs lúdic i digital que fos d’ajuda en les accions no presencials de sensibilització a la població. L’han desenvolupat els alumnes del mòdul d’aplicacions multimèdia de l’Institut de Palamós, en col·laboració amb el Departament de Didàctiques Específiques de la Universitat de Girona (UdG). El Servei de Control de Mosquits i Dipsalut hi han participat pel que fa al contingut i la informació sobre el mosquit tigre. Des de la UdG s’ha assessorat pel que fa a la vessant pedagògica i a l’Institut s’han encarregat de la programació del joc.


El recurs es troba disponible en línia de manera gratuïta. Podeu accedir-hi des dels enllaços següents:


http://mosquittigre.ffames.cat/

http://ellaboratori.cat/NouLab/06/06webgl/
http://3.91.178.214/TimmyMosquit/

 


Més informació sobre el programa de control del mosquit tigre i el projecte educatiu a: www.mosquitigregirona.cat

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització