Notícies

 

Tutorials per prevenir la legionel·losi

Captura de pantalla d'un dels moments del vídeo amb les recomanacions per a fer xocs tèrmics

03/11/2022

Tutorials per prevenir la legionel·losi

Des de Dipsalut editem materials complementaris als cursos que oferim en l’àmbit del control de legionel·la. Entre ells, dos vídeos on s’ensenya a fer xocs tèrmics a les instal·lacions, un dels principals tractaments preventius.

Els dos vídeos es troben disponibles al nostre canal de Youtube. També, al web de Dipsalut, als apartats de “sanitat ambiental” . A més, s’han fet arribar als interlocutors dels programes de control de legionel·la dels ajuntaments gironins i als encarregats directes del manteniment de les instal·lacions d’ús públic. També seran un recurs pels tres cursos formatius que organitza Dipsalut en l’àmbit de la prevenció de la legionel·losi.

Un dels audiovisuals recull les recomanacions pràctiques per a fer xocs tèrmics en diferents instal·lacions d’aigua sanitària que generin aerosols. Dona les pautes generals per dur a terme aquest tractament, que evita la proliferació del bacteri legionel·la i, per tant, els riscos que els usuaris puguin contraure la malaltia de la legionel·losi (que es podria desenvolupar en inhalar -a través dels aerosols de dutxes o altres punts finals de la instal·lació- micro gotes contaminades amb legionel·la). Explica pas a pas com fer les desinfeccions per xoc tèrmic.

L’altre vídeo mostra metodologies pràctiques de com efectuar aquests xocs tèrmics a instal·lacions d’aigua calenta sanitària amb aerosols com poden ser-ho, per exemple, les de pavellons poliesportius, camps de futbol, escoles, cases de colònies o altres. Explica amb detall recursos i mètodes per facilitar fer el xoc tèrmic.

Tots dos recursos ensenyen a realitzar aquest tractament, que consisteix en mantenir l’aigua a elevada temperatura durant cert temps i que permet disminuir dràsticament la concentració dels bacteris presents a la instal·lació.

Estan especialment adreçats als professionals que s’encarreguen directament de les tasques de manteniment d’instal·lacions amb risc de transmissió de legionel·losi.

Els vídeo tutorials són un recurs més en la tasca de formació i divulgació de coneixement que es duu a terme en l’àmbit del control de legionel·la (amb la programació periòdica de cursos i altres accions) i en la resta d’àrees de treball de Dipsalut. 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització