Notícies

 

Avaluació del pilot “Activa`t amb la natura”

Fotografia d'una de les sessions del pilot "Activa't amb la natura". Caldes de Malavella

27/01/2023

Avaluació del pilot “Activa`t amb la natura”

La prova pilot, desenvolupada aquest 2022, està en la fase d’avaluació. S’està valorant el funcionament de les activitats dutes a terme i l’impacte que han tingut sobre la salut i el benestar dels participants.

 

“Activa’t amb la natura” és un pla pilot per avaluar els beneficis que la pràctica d’activitat en entorns naturals té sobre la salut tant física, com psicològica, emocional i social.


Al llarg d’aquest passat 2022, dinamitzadors i dinamitzadores formats específicament han dirigit caminades i activitats de connexió amb l’entorn i el grup com, per exemple, relaxació guiada, exploració sensorial, descoberta naturalista o iniciatives de voluntariat ambiental. Totes les activitats s’han orientat tant a millorar la condició física, com l’estat de salut general. Alhora, han incidit en el desenvolupament de les habilitats per a la vida dels participants, en la posada en valor i cura de l’entorn, i en la sostenibilitat. S’hi ha treballat el concepte de salut planetària, en què la salut dels humans és interdependent amb la dels entorns en els que vivim.

En total s’han dut a terme una vintena de sessions, de dues hores de durada cadascuna, a onze municipis de la demarcació. Pel que fa als participants a les sessions, s’han reunit en col·laboració amb els centres d’atenció primària i els ajuntaments. La franja d’edat s’ha limitat per tal de facilitar la segona part de la prova, la d’avaluació de resultats.


Actualment, amb la col·laboració de tots els implicats, s’està estudiant l’impacte sobre la salut de participar en aquestes sessions periòdiques en entorns naturals. Es busca generar evidència científica dels beneficis de realitzar activitat física a la natura.


Dipsalut duu a terme aquesta iniciativa conjuntament amb la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l’entitat Som Natura, el Departament de Salut, el Grup Nat de la Universitat Autònoma de Barcelona i els municipis seleccionats per acollir les sessions del pilot.


Un cop finalitzada la fase d’avaluació, es veurà la conveniència d’evolucionar el pla cap a un programa estable d'exercici físic en entorns naturals, obert a tots els municipis i a tota la població de la demarcació de Girona.

 

Més informació, accedint a aquest espai web.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització