Notícies

 

Crèdit extraordinari per renovar 250 desfibril·ladors més

Imatge d'un dels desfibril·ladors implantats per Dipsalut (II). Autoria: E. Kelele/Dipsalut

21/03/2023

Crèdit extraordinari per renovar 250 desfibril·ladors més

El Ple de la Diputació de Girona d'aquest mes de març ha aprovat un crèdit extraordinari de 875.000 euros amb el que Dipsalut renovarà 250 desfibril·ladors més. Es tracta d'alguns dels primers aparells implantats als espais públics, que comencen a mostrar signes d'esgotament de la seva vida útil.

 

Actualment, i després de la darrera ampliació, Dipsalut gestiona una xarxa de 1.062 desfibril·ladors d'ús públics, distribuïts entre tots els municipis de la demarcació de Girona. 613 d'aquests aparells es troben disponibles a la via pública, a places, carrers i façanes d'equipaments, per tal que qualsevol persona els pugui utilitzar en cas d'emergència. 391, van dins els vehicles de les policies locals, Mossos d'Esquadra i altres cossos de primera resposta. I 58 més se cedeixen de manera puntual, a administracions i a entitats, per cardioprotegir esdeveniments concrets, amb una important assistència de persones. 

 

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona es fa càrrec de la gestió integral d'aquesta xarxa de desfibril·ladors que, entre altres, implica la renovació d'aquells aparells que mostren signes d'esgotament de la seva vida útil. Aquest és el cas dels primers desfibril·ladors implantats ara fa deu anys, als inicis del programa "Girona, territori cardiorpotegit". S'estan substituint tots els aparells cedits als cossos de primera resposta. I, amb el crèdit extraordinari de 875.000 euros, també es podran renovar 250 dels desfibril·ladors implantats als espais públics i que s'ha vist que comencen a presentar problemes de funcionament. 

 

Els nous aparells tenen les mateixes característiques que els anteriors, és a dir, que monitoritzen tot sols la víctima i administren la descàrrega només en cas que sigui necessari. La persona que els utilitza només ha de portar el desfibril·lador fins on és la víctima, obrir-lo i seguir les instruccions de veu (o les il·lustracions). No és necessària formació per utilitzar-los. No obstant, per familiaritzar-s'hi i perdre la por a utilitzar-los, Dipsalut ofereix cursos i tallers gratuïts

 

A banda del crèdit extraordinari per a la renovació dels aparells situats als carrers que comencen a fallar, el Ple de la Diputació de Girona d'aquest mes de març ha aprovat una altre crèdit extraordinari que passarà a formar part del pressupost d'enguany de Dipsalut. Es tracta d'una partida de 180.000 euros destinada a atendre les despeses d'atenció i suport a les persones sense llar del Consorci Centre d'Acolliment i Serveis Socials La Sopa.

 

Més informació: www.gironaterritoricardioprotegit.cat

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització