Notícies

 

Gaudeix la vida, posa\'t en marxa!

Fotografia d'una de les sessions de la prova pilot "Activa't amb la natura", del programa d'activitat física de Dipsalut. Localització: Caldes de Malavella

05/04/2023

Gaudeix la vida, posa't en marxa!

Aquest 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física. L’objectiu de l’efemèride és conscienciar dels perills del sedentarisme -un dels principals factors de risc de mort a casa nostra- i promoure el moviment com a eina imprescindible per tenir salut i benestar.

A Catalunya, la Secretaria General de l'Esport i l'Agència de salut Pública de Catalunya impulsen tota una sèrie d'accions per commemorar aquesta diada. Dipsalut, així com ajuntaments, entitats i altres actors del territori hi col·laborem. Per aquests dies, juntament amb els municipis, hem programat activitats com caminades en entorns naturals o sessions de marxa nòrdica. Podeu informar-vos de totes elles, a les xarxes socials, seguint els hastags #DMAF2023 #PosatenMarxa #SumaSalut. També podeu obtenir-ne més detalls en aquest enllaç


Enguany el Dia Mundial té com a lema “Gaudeix la vida, posa’t en marxa”. Insisteix en què cal limitar el temps destinat a activitats sedentàries i substituir-lo per activitat física de qualsevol intensitat . Es recorda que les persones adultes i la gent gran haurien de realitzar un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada a la setmana. En el cas d’infants i adolescents haurien de fer una hora d’activitat física moderada-vigorosa cada dia i 3 dies a la setmana d'activitats que reforcin músculs i ossos.


Podeu trobar més informació sobre la necessitat de moure’s perquè el nostre organisme funcioni adequadament, així com de les accions que duem a terme per promoure una vida activa, al lloc web www.activitatfisica.dipsalut.cat.

 

Per conèixer les estratègies i actuacions que duem a terme amb els centres educatius per fomentar la pràctica d'activitat física entre infants, adolescents i joves, podeu dirigir-vos al web www.siguestu.cat.

 

Tant el programa d'activitat física com el d'educació per a la salut de Dipsalut incideixen també en la necessitat de realitzar-ne en entorns naturals i de connectar-ho amb la consciència ambiental. 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització