Notícies

 

AQUEST CAP DE SETMANA SEREM AL FESTIVALOT AMB ELS TALLERS PER A APRENDRE A UTILITZAR ELS DESFIBRIL·LADORS EXTERNS AUTOMÀTICS, DEA

CARTELL FESTIVALOT 2023

26/05/2023

AQUEST CAP DE SETMANA SEREM AL FESTIVALOT AMB ELS TALLERS PER A APRENDRE A UTILITZAR ELS DESFIBRIL·LADORS EXTERNS AUTOMÀTICS, DEA

El dissabte 27 i el diumenge 28 de maig, ens trobareu a la carpa situada a Fira de Girona en horari de matí i tarda, perquè les famílies que gaudiu dels concerts del Festivalot podeu participar als nostres tallers.

Des que es va iniciar el programa, “Girona territori cardioprotegit”, ara fa 11 anys, 90 persones que han patit un infart han estat recuperades gràcies als DEA. Un desfibril·lador que pot utilitzar qualsevol persona en cas de necessitat, per tant, és molt important que la població conegui la seva existència, per això fem accions de sensibilització i formació al territori, com la que farem al Festivalot.


Quan algú pateix un infart, els 10 minuts següents són crucials per a salvar la vida d’aquella persona. Per això és important aprendre a fer la reanimació i saber com s’utilitza correctament un DEA, ja que pots recuperar-la i salvar-li la vida.


A la carpa Dipsalut del Festivalot, farem 3 tallers per dia amb 2 monitors, i comptarem amb 6 ninots grans, 2 de pediàtrics i 1 nadó, tant dissabte com diumenge de 12h a 15h i de 16h a 19h.


Tots els municipis de la demarcació de Girona disposen com a mínim d’un desfibril·lador extern automàtic, DEA, cedits per DIPSALUT en funció del nombre d’habitants i les característiques de cada localitat, els equipaments, els vehicles de cossos de seguretat i altres criteris objectius.


Aquest darrer any s’han instal·lat 162 nous DEA , tant fixos com mòbils, per tant, la xarxa de desfibril·ladors repartits per les comarques gironines pràcticament arriba al miler d’aparells, i això ens col·loca com a referents a Europa en aquesta àrea.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització