Notícies

 

ARRIBEN LES PLUGES I CAL ACTIVAR LA PREVENCIÓ CONTRA LA CRIA DEL MOSQUIT TIGRE

CAPTURA VÍDEO PREVENCIÓ CRIA MOSQUIT TIGRE

30/05/2023

ARRIBEN LES PLUGES I CAL ACTIVAR LA PREVENCIÓ CONTRA LA CRIA DEL MOSQUIT TIGRE

Les pluges d’aquests últims dies han fet eclosionar bona part de les postes de mosquit tigre que estaven dipositades en recipients i en els embornals de la via pública i la previsió és de més pluges a mesura que ens apropem al cap de setmana.

Des del Programa de Seguiment i Vigilància del Mosquit Tigre de Dipsalut, ens recorden que les accions a l'inici de temporada són molt importants per no assolir uns nivells elevats i fàcilment descontrolables que ens puguin afectar durant la resta de la temporada. Si no actuem aviat, en una setmana es pot produir una gran emergència de mosquit tigre.

 

**Cal BUSCAR, BUIDAR I SOBRETOT CAPGIRAR tots aquells objectes que ens hagin quedat plens d'aigua: galledes, carretons, bidons, lones de plàstic...

 

**A més, si tenim algun sistema de recollida d'aigües pluvials, cal evitar l'entrada dels mosquits a aquesta aigua que hàgim acumulat i TAPAR HERMÈTICAMENT O COBRIR AMB TELA MOSQUITERA aquests recipients d'emmagatzematge d'aigua.


Per lluitar amb garanties contra l'expansió del mosquit tigre és necessària la implicació de tothom, tant de les administracions públiques com de la ciutadania, ja que el 80% dels punts de cria d'aquest insecte es troben en espais privats.


Dipsalut, organisme de salut pública de la Diputació de Girona, dona eines als ajuntaments per dur a terme la lluita antilarvària a espais públics, estableix sistemes de control de la població de mosquit tigre i sensibilitza la ciutadania sobre les accions per a combatre'l.


Pots trobar consells pràctics per a prevenir la cria del mosquit tigre en entorns domèstics en aquesta llista del nostre canal de youtube @canaldipsalut 


Per a qualsevol dubte, consulta o assessorament, podeu contactar amb el Programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre, a través del telèfon 972 45 12 31 de 10h a 14h o mitjançant el correu electrònic info@mosquitigregirona.cat.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització