Notícies

 

El Servei Local de Teleassistència de Dipsalut participa al IV Congrés de l’Acció Social, Inclusió.cat

CONGRÉS INCLUSIÓ.CAT

08/06/2023

El Servei Local de Teleassistència de Dipsalut participa al IV Congrés de l’Acció Social, Inclusió.cat

El Programa de suport a les persones cuidadores i el programa de prevenció de caigudes, tots dos del Servei Local de Teleassistència, s’exposen a l’espai de networking drinks&posters d’aquest congrés organitzat pel Departament de Drets Socials i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Sota el títol "Serveis socials, transversalitat i inclusió social", aquesta edició del congrés Inclusió.cat abordarà les actuacions i les polítiques intersectorials i transversals per a la promoció de la inclusió social i de prevenció de l'exclusió social a través de la creació d'enllaços i d'interaccions interpersonals.


Dins aquest marc, Dipsalut presenta el programa de suport a les persones cuidadores del Servei Local de Teleassistència, que es va posar en marxa a principis de 2023 i es preveu que tindrà un impacte molt positiu en la qualitat de vida de les persones que cuiden. Les tasques de cura són assumides habitualment per les dones i aquesta responsabilitat invisibilitzada té múltiples conseqüències, com ara l’esgotament físic i emocional. Les administracions públiques han de donar una resposta a aquesta realitat i tenir cura de les persones que cuiden.


D’altra banda, també compartim la bona acollida del programa de prevenció de caigudes, que va dirigit a les persones usuàries del Servei de Teleassistència amb risc alt de caigudes o caigudes freqüents i que consta de diversos tipus d’actuacions dirigides als usuaris i/o a l’entorn proper. El programa permet detectar situacions de risc de caigudes i possibles riscos a cada llar, facilitar tecnologia per detectar caigudes i situacions de risc i activar l’actuació delservei de teleassistència i col·laborar amb els serveis socials en l’entrega d’informació a les persones usuàries.


A l’espai de networking drinks&posters del congrés Inclusió.cat, els assistents podran conversar directament amb les tècniques autores dels programes en un entorn distès, Berta Martín Rodríguez i Laura Tejada Recuero, Tècniques d’Acció Social de Dipsalut.


El servei Local de teleassistència de Dipsalut, que enguany compleix 15 anys, dona servei a 11.055 persones a la demarcació de Girona.

 

Si voleu saber-ne més sobre el servei de Teleassistència :
https://www.dipsalut.cat/area.html?a=39&sub=25&prog=345

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització