Notícies

 

EL PROGRAMA DE SEGUIMENT I VIGILÀNCIA DEL MOSQUIT TIGRE AMPLIA EL PROJECTE EDUCATIU ALS CASALS D’ESTIU MUNICIPALS

El Mosquit tigre al casal d'estiu

03/07/2023

EL PROGRAMA DE SEGUIMENT I VIGILÀNCIA DEL MOSQUIT TIGRE AMPLIA EL PROJECTE EDUCATIU ALS CASALS D’ESTIU MUNICIPALS

“El mosquit tigre al casal” està adreçat a infants i adolescents entre 8 i 14 anys, té una durada aproximada de 60 minuts i està pensada per un grup de fins a 25 participants. De moment, una desena d’ajuntaments ja s’han interessat per la nova activitat.

Des de l’any 2008, el programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre impulsat per Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona,  desenvolupa un projecte educatiu on participen gran part de les escoles de tota la demarcació de Girona. Aquest projecte té com a objectiu principal conscienciar els/les alumnes de 5è de primària sobre les mesures preventives necessàries per evitar l’augment del mosquit tigre.

Veient la bona acollida que té el projecte educatiu, aquest any fem un salt qualitatiu i l’ampliem als casals d’estiu municipals, adaptant la proposta al context del lleure i aprofitant que l’estiu és el moment de l’any on més incidència i molèsties causa el mosquit tigre.


L’activitat "el mosquit tigre a casal" té una durada aproximada de 60 minuts i està pensada per un grup de fins a 25 participants. En casque el casal tingui més de 25 participants es poden organitzar diferents torns.


Dos tècnics del projecte acompanyats dels monitors del casal desenvoluparan un taller-xerrada amb material visual amb l’objectiu de donar a conèixer les fases del cicle biològic del mosquit tigre i les mesures preventives.


Seguidament, es durà a terme una part pràctica on els infants podran, a través de material òptic, identificar i diferenciar espècies de mosquits presents al nostre territori i distingir les diferents morfologies que presenten en les seves fases.


En els casos que sigui factible, es pot ampliar l’activitat amb una sortida de camp. Anirem a la recerca de possibles focus de cria i alhora que recollim mostres de larves de mosquit, intentarem sensibilitzar a les persones responsables dels focus de cria. Un cop tornem al casal, analitzarem les mostres per determinar les espècies.


Els casals municipals interessats a participar cal que enviïn un correu electrònic a info@mosquitigregirona.cat especificant el municipi, el nombre de participants, grups, edats i altra informació d’interès. Des del programa ens posarem en contacte amb els responsables del casal per concretar la proposta.




 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització