Notícies

 

Dipsalut i l\'Ajuntament de Sant Julià de Ramis inauguren els Parcs Urbans de Salut del municipi

Sant Julià de Ramis inaugura els seus Parcs Urbans de Salut

20/03/2011

Dipsalut i l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis inauguren els Parcs Urbans de Salut del municipi

Aquest dissabte 19 de març, Dipsalut i l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis han inaugurat els dos Parcs Urbans de Salut del municipi. Els equipaments estan situats a l’Avinguda dels Castells, al veïnat de les Comes de Sant Julià de Ramis, i a la zona verda del Camp Rodó de Medinyà. Els Parcs s'han posat en funcionament amb dues sessions dirigides d'exercici en grup.

 

Aquest dissabte 19 de març, Dipsalut i l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis han inaugurat els dos Parcs Urbans de Salut del municipi. Els equipaments estan situats a l’Avinguda dels Castells, al veïnat de les Comes de Sant Julià de Ramis, i a la zona verda del Camp Rodó de Medinyà.

L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, i el president de Dipsalut, Josep Marigó, han estat els encarregats d'inaugurar els Parcs de Sant Julià de Ramis i Medinyà (nucli urbà que pertany al municipi de Sant Julià). En els parlaments, han destacat la importància de practicar activitat física regularment i han animat els assistents a aprofitar els equipaments municipals per fer-ho. Després, s'ha dut a terme una sessió dirigida d’exercici en grup en la què una dinamitzadora ha mostrat a una seixantena de persones com utilitzar idòniament cadascun dels aparells dels Parcs.

Dipsalut cedeix un total de 181 Parcs Urbans de Salut que s’estan implantant en 105 municipis de la demarcació. Cada municipi podia sol·licitar entre un i quatre Parcs en funció del nombre d’habitants i dels nuclis separats de població.


Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d’aparells per a fer exercici físic dissenyats per una comissió d’experts multidisciplinària. Cada element permet desenvolupar capacitats físiques determinades com la flexibilitat, la força, l’equilibri o la resistència. El Parc garanteix un treball homogeni de tot el cos i la idoneïtat de cadascun dels exercicis.


Per fomentar-ne l’ús, mensualment es fan sessions de dinamització a cada equipament. Estan conduïdes per professionals especialment formats en aquesta tasca. També s’està treballant amb el Departament de Salut per donar a conèixer aquests equipaments al personal sanitari per tal que puguin recomanar-los.


Amb la cessió als municipis de Parcs Urbans de Salut, Dipsalut busca combatre un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris. Per això, els Parcs s’implanten a l’aire lliure i sense restriccions horàries.

 

Imatge: un moment de la sessió de dinamització. Font: Ajuntament de Sant Julià de Ramis.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització