Notícies

 

Curs sobre la higiene postural dels escolars

Curs sobre la higiene postural dels escolars

01/06/2011

Curs sobre la higiene postural dels escolars

Aquest dimarts 31 de maig s’ha celebrat el curs “higiene postural dels escolars” al centre Sagrada Família de la ciutat de Girona. Es tracta d’un curs de dues hores dirigit a alumnes i mestres que incideix en la importància de mantenir una postura correcta per prevenir patologies. En la formació s’ensenya a seure correctament, a dur bé la motxilla o a ajupir-se sense fer patir l’esquena.També es donen pautes als mestres per tal que puguin detectar quan els alumnes adopten postures incorrectes i els corregeixin. Aquest curs forma part del pla de formació que Dipsalut, conjuntament amb el Fòrum Sanitari, ofereix gratuïtament als ajuntaments de la demarcació.

 

Aquest dimarts 31 de maig s’ha celebrat el curs “higiene postural dels escolars” al centre Sagrada Família de la ciutat de Girona. Es tracta d’un curs de dues hores dirigit a alumnes i mestres que incideix en la importància de mantenir una postura correcta per prevenir patologies.

 

En la formació s’ensenya a seure correctament (mantenint els peus recolzats a terra, amb els genolls en angle recte amb els malucs, amb l’esquena dreta i totalment recolzada a la cadira), a dur bé la motxilla (portant només l’imprescindible, utilitzant les dues tires i enganxant-la bé a l’esquena) o a ajupir-se sense fer patir l’esquena (doblegant els genolls o bé doblegant-ne un i recolzant l’altre a terra). També es donen pautes als mestres per tal que puguin detectar quan els alumnes adopten postures incorrectes i els corregeixin.Finalment, es lliura als nens i nenes un joc de memòria on es recullen els conceptes bàsics del curs. Està pensat per jugar-hi en família per tal que els pares i mares també aprenguin com mantenir una postura correcta.

 

Aquest curs forma part del pla de formació que Dipsalut, conjuntament amb el Fòrum Sanitari (aliança dels col·legis professionals gironins de l’àmbit sanitari), ofereix gratuïtament als ajuntaments de la demarcació. El pla inclou cursos sobre temes diversos com l’exercici físic i la prevenció de caigudes en gent gran, el sòl en la transmissió de malalties o la formació a cuidadors no professionals. Les dates i el lloc de realització de la formació es pacten amb els ajuntaments que els sol·liciten.

 

Els primers cursos s’han celebrat aquest mes de maig a Girona, Salt, La Pera, Bàscara, Vilamalla, Besalú, Bescanó, Borrassà, Fortià, Pedret i Marzà, Peralada, Sarrià de Ter, Sant Gregori i Tortellà. Al llarg d’aquest mes de juny se’n faran a Fornells de la Selva, Palafrugell, Girona, Pals, Aiguaviva, Cornellà de Terri i Riudellots de la Selva.

Una part del curs està dissenyada per Clear Chemist - Nexus

Imatge: joc de memòria editat per Dipsalut que es lliura en finalitzar el curs d'higiene postural dels escolars.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització