Notícies

 

Dipsalut edita un vídeo tutorial per mostrar com cal fer servir els desfibril·ladors

Dipsalut edita un vídeo tutorial sobre l'ús dels desfibril·ladors

06/06/2011

Dipsalut edita un vídeo tutorial per mostrar com cal fer servir els desfibril·ladors

Dipsalut ha editat un vídeo tutorial on es mostra els passos a seguir davant una aturada cardíaca i com cal utilitzar els desfibril·ladors que l'Organisme implanta a la demarcació. Aquest recurs es lliurarà a tots els assistents als cursos de formació organitzats per Dipsalut, als ajuntaments que disposin d'aquests aparells i a entitats relacionades amb la prevenció i suport mutu a afectats per malalties cardiovasculars.

 

Dipsalut ha editat un vídeo tutorial on es mostra els passos a seguir davant una aturada cardíaca i com cal utilitzar els desfibril·ladors que l'Organisme implanta a la demarcació. 

 

En el vídeo tutorial, membres del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona simulen un cas d'aturada cardíaca i com cal socórrer la víctima. S'hi s'explica un a un els passos que cal seguir: avaluar l'estat de consciència de la persona, trucar al 112, córrer a buscar el desfibril·lador més proper, utilitzar-lo seguint fil per randa les indicacions que dóna la locució de l'aparell i, finalment, esperar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

 

Aquest recurs es lliurarà a tots els assistents als cursos de formació organitzats per Dipsalut i als ajuntaments que disposin d'aquests aparells per tal que les persones amb més probabilitats d'haver d'utilitzar els desfibril·ladors -conserges, vigilants municipals...- sàpiguen exactament com cal fer-lo servir i a entitats relacionades amb la prevenció i suport mutu a afectats per malalties cardiovasculars.

 

 

El vídeo tutorial també està disponible en aquest mateix web, a l'apartat DTV.

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització