Notícies

 

La Policia Municipal de Girona guanya més capacitat de reacció davant d’una aturada cardíaca

La Policia Municipal de Girona guanya més capacitat de reacció davant d’una aturada cardíaca

22/09/2011

La Policia Municipal de Girona guanya més capacitat de reacció davant d’una aturada cardíaca

La Policia Municipal de Girona ha incorporat a la seva flota de vehicles una motocicleta dotada amb un dels desfibril·ladors externs automàtics cedits per Dipsalut. D'aquesta manera, els agents podran intervenir més ràpidament davant casos d'aturada cardíaca.

 

Aquest dijous 22 de setembre, la Policia Municipal de Girona ha presentat una motocicleta dotada amb un desfibril·lador extern automàtic que - tal i com ha declarat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà-  permetrà “arribar molt més ràpid a una emergència”.

 

El desfibril·lador que duu la "motocicleta cardioprotegida" és un dels deu aparells portables que Dipsalut va cedir a l'Ajuntament de Girona i que, des del passat mes de juny, van sempre dins els vehicles policials i d'emergències. La ciutat comptarà amb 32 desfibril·ladors més. Aquests però seran fixos i -com ha explicat el membre del consell rector de Dipsalut i vicepresident de la Diputació, Xavier Soy- estaran a places, carrers i façanes d'equipaments per tal que puguin ser utilitzats en cas de ser necessari i "estaran connectats automàticament a l'112 perquè, de seguida, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) pugui enviar una ambulància al lloc dels fets".

La Policia Municipal va ser de les primeres de Catalunya en dotar-se de desfibril·ladors - els primers es van adquirir l'any 2007- i en formar i reciclar els agents en el seu ús. Des d'aleshores, s'han atès quatre persones al carrer amb aturada cardíaca. De resultes d’aquestes intervencions, dues de les víctimes van aconseguir un ritme cardíac estable.

Les aturades cardíaques extrahospitalàries són una de les primeres causes de mortalitat en la població. Per combatre-les cal actuar amb un desfibril·lador dins els primers minuts de l'aturada. Per tal que això sigui possible, Dipsalut desenvolupa el programa "Girona, territori cardioprotegit" que suposa la implantació de fins a 650 desfibril·ladors d'ús públic als municipis de la demarcació de Girona, la formació en el seu ús i la divulgació d'hàbits saludables per mantenir una bona salut cardiovascular.

 

Imatge: moment de la demostració duta a terme en la presentació; amb la motocicleta al fons.



Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització