Notícies

 

Besalú i Figueres, en marxa pels hàbits de vida saludables

Sessió de dinamització de la Xarxa d'Itineraris Saludables de Besalú

28/09/2011

Besalú i Figueres, en marxa pels hàbits de vida saludables

En el proper ple municipal, l’Ajuntament de Besalú té previst formalitzar l’adhesió del municipi a la “Carta Internacional del Caminar” Amb aquesta iniciativa , el consistori busca fomentar l’hàbit de caminar per tal d’evolucionar cap a una societat més sana, eficient i sostenible.

 

En el proper ple municipal, l’Ajuntament de Besalú té previst formalitzar l’adhesió del municipi a la “Carta Internacional del Caminar” Amb aquesta iniciativa , el consistori busca fomentar l’hàbit de caminar per tal d’evolucionar cap a una societat més sana, eficient i sostenible. Amb l’adhesió, l’Ajuntament es compromet a treballar per assolir vuit objectius clau:


1. Incrementar la mobilitat integral
2. Dissenyar i gestionar espais i llocs per a les persones
3. Millorar la integració de les xarxes de vianants
4. Planificació territorial i usos del sòl com a suport a la comunicació a peu
5. Reduir el perill d’atropellaments
6. Millorar la sensació i seguretat personal
7. Augmentar el suport de les institucions
8. Desenvolupar la cultura de caminar


Amb aquesta nova acció Besalú continua mostrant el seu compromís amb la promoció d’estils de vida saludables. En aquesta línia, es promou l’ús dels Parcs Urbans de Salut i la Xarxa d’Itineraris Saludables. Les darreres sessions de dinamització es van fer els passats 15 i 22 de setembre i van comptar amb una notable participació.


Figueres és un altre dels molts municipis gironins que segueixen treballant en la divulgació d’hàbits de vida saludables.


Entre el dissabte 1 d’octubre i el dimecres dia 6, l’Ajuntament de Figueres organitza, sota el lema “gent gran, gent amb futur”, una sèrie d’activitats adreçades a aquest col·lectiu en motiu del Dia Internacional de la Gent Gran. Entre d’altres, s’han programat diferents sessions dirigides d’activitat física en grup als tres Parcs Urbans de Salut del municipi. Concretament, el dimecres dia 6, hi ha dinamitzacions als Parcs de la Plaça Francesc Macià (9’30h), al de l’Avinguda dels Països Catalans (11h) i Parc situat al Passeig de John Lennon (12’30h).


Podeu consultar el calendari de dinamitzacions de Parcs Urbans de Salut i de les Xarxes d’Itineraris Saludables aquí.

 

Imatge: sessió de dinamització de la Xarxa d'Itineraris Saludables de Besalú. Font: Ajuntament de Besalú.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització