Notícies

 

Dipsalut, convidat al Congrés SEE-SESPAS 2011

Dipsalut participa al Congrés SEE-SESPAS

05/10/2011

Dipsalut, convidat al Congrés SEE-SESPAS 2011

Del 6 al 8 d'octubre s'ha celebrat a Madrid el Congrés 2011 de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE) i de la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria (SESPAS). Es tracta d’una trobada per posar en comú i debatre línies i projectes que incideixen en la salut pública i que s’estan duent a terme actualment a l’estat. Dipsalut hi ha participat amb tres ponències sobre el model d'avaluació en promoció de la salut, el Sistema d'Informació Municipal en Salut Pública i sobre el model d'implantació i l'impacte de Dipsalut en la demarcació de Girona.

 

Del 6 al 8 d'octubre s'ha celebrat a Madrid el Congrés 2011 de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE) i de la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria (SESPAS). Es tracta d’una trobada per posar en comú i debatre línies i projectes que incideixen en la salut pública i que s’estan duent a terme actualment a l’estat.


Dipsalut hi ha participat amb tres ponències. Pau Batlle, cap de l’Àrea de Polítiques i Promoció de la Salut, ha parlat del model d’avaluació dels programes de foment d’estils de vida saludables. Un model que ha de permetre conèixer la incidència real de les intervencions i anar corregint-les per tal de guanyar efectivitat. David Ferrando, cap de l’Àrea d’Informació i Gestió per la Qualitat, hi ha donat a conèixer el Sistema d’Informació Municipal en Salut Pública. Xavier del Acebo, cap de Protecció de la Salut, hi ha dut una ponència titulada “Impacte d’una estratègia innovadora en salut pública” que versarà sobre el model de gestió i implantació de Dipsalut i de l’impacte que, fins el moment, l’Organisme ha tingut en la demarcació.


Enguany el Congrés s'ha celebrat sota el lema “Salud y equidad en todas las políticas”. S'ha aprofundit en els factors que fan que la probabilitat d'estar sa, dins una mateixa societat, sigui molt més gran per a uns individus o grups que per a altres. I s'ha reflexionat sobre les característiques del sistema i els serveis sanitaris que més influeixen sobre l'equitat en salut i sobre les polítiques (sanitàries i extra-sanitàries) que són més efectives per reduir les desigualtats en aquest àmbit.


Imatge del Congrés. Autor: David Ferrando.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització