Notícies

 

Mig miler de persones han participat en les demostracions de l’ús dels desfibril·ladors d\'aquest gener

Mig miler de persones han participat en les demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors celebrades aquest gener

06/02/2012

Mig miler de persones han participat en les demostracions de l’ús dels desfibril·ladors d'aquest gener

Un total de 450 persones han participat en les tretze demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors que s’han fet al llarg d’aquest passat mes de gener a diversos municipis de la demarcació. Es tracta de sessions, obertes a tota la població, on s’explica com funcionen els aparells implantats per Dipsalut i com s’ha d’actuar davant un cas d’aturada cardíaca.

 

Al llarg d’aquest passat mes de gener, Dipsalut ha ofert tretze demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors al mateix nombre de municipis de la demarcació de Girona. Concretament se n’han fet a Sant Joan les Fonts, Port de la Selva, Navata, Palol de Revardit, Fontanilles, Llers, Sant Pere Pescador, Verges, Lladó, Viladrau, Maià de Montcal, Sarrià de Ter i Flaçà. Hi ha participat un total de 450 persones.



Dipsalut ofereix les demostracions als municipis a mesura que s’hi completa la instal·lació de desfibril·ladors fixos. En les sessions, s’explica en què consisteix el programa Girona, territori cardioprotegit, les característiques dels desfibril·ladors, on poden trobar-se i en quins casos s’han d’utilitzar. Posteriorment, es mostra quins passos cal seguir per assistir una víctima d’aturada cardíaca i s’ensenya a utilitzar el desfibril·lador automàtic que Dipsalut implanta arreu de la demarcació de Girona. Amb l’ajuda d’un maniquí, es duen a terme simulacions en les què es fa participar als assistents per tal que puguin comprovar la simplicitat d’ús d’aquests aparells i perdin la por a fer-los servir.



Les demostracions estan conduïdes per tècnics del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona.


Per aquest mes de febrer, s'han programat demostracions de l’ús dels desfibril·ladors als municipis de Vilamalla (el dia 3, a les 20’30 h, al pavelló municipal), Molló (dia 6, a les 19’30 h, a la sala polivalent), Aiguaviva (dia 8, a les 19’30 h, edifici polivalent), Peralada (9, 20 h, centre de turisme cultural Sant Domènec), Sant Gregori (10, 19’30 h, espai la Pineda), Canet d’Adri (13, 19’30 h, Ajuntament), Ullà (14, 20 h, Centre cívic), Les Planes d’Hostoles (15, 19’30 h, al local La Caixa), Gualta (dia 16, a les 19 h, a l’ajuntament), Sant Feliu de Pallerols (17, 20 h, a la sala Cales Hermanas), Serra de Daró (21, al casal del poble a les 20 h), a Campllong (el dia 23, a les 20h, al Local Social), a Cervià de Ter (24, a Can Geli de l’era a les 20 h) i a Corçà (28, centre cívic, 19’30 h).


Per tal de donar a conèixer els desfibril·ladors, Dipsalut també ha previst instal·lar estands informatius i realitzar xerrades sobre els aparells. Aquest febrer se n’han programat a La Selva de Mar (xerrada al centre cívic, el dia 9 a les 19 h), Sales de Llierca (xerrada a la sala d’actes, el dia 10 a les 19 h), Vilamacolum (estand informatiu al costat del centre cívic, el dia 11 al matí), Bàscara (estand a la plaça de l’ajuntament, el dia 12 al matí), Setcases (xerrada a la sala d’actes, el dia 14 a les 18 h), Parlavà (xerrada al centre cívic, el dia 15 a les 20 h), Sant Aniol de Finestres (xerrada al local social, el dia 16 a les 15’30 h), Osor (xerrada a l’ajuntament, el dia 17 a les 20 h), Tortellà (estand informatiu el dia 18 a la plaça del mercat a les 18 h) i Espolla (xerrada el dia 24 a la sala de la Societat, a les 20 h).



Imatge: demostració pública de l’ús dels desfibril·ladors duta a terme a Riudellots de la Selva el 2 de desembre de 2012

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització