Notícies

 

Dipsalut cardioprotegeix la processó de Verges

desfibril·lador escollit per Dipsalut

05/04/2012

Dipsalut cardioprotegeix la processó de Verges

La Processó de Verges ha estat cardioprotegida. Dipsalut ha cedit dos desfibril·ladors portables al municipi per tal de facilitar una ràpida intervenció davant eventuals casos d’aturada cardíaca. Membres de la comissió de seguretat de la Processó han tutelat els aparells. Aquests dos desfibril·ladors s'han sumat al dispositiu de seguretat que s’activa a Verges cada Dijous Sant.

 

Aquest dijous 5 d’abril s'ha celebrat la tradicional Processó de Verges, que cada any reuneix milers de persones. A petició de l’ajuntament del municipi, Dipsalut ha cedit dos desfibril·ladors portables. Els aparells s'han sumat a l’ampli dispositiu de seguretat que cada any s’activa en motiu d’aquest esdeveniment.

Membres de la comissió de seguretat de la Processó han transportat els aparells pels carrers de Verges. L’objectiu era cardioprotegir els actes, és a dir, permetre una ràpida intervenció en cas que algú patís una aturada cardíaca. Els encarregats de tutelar els desfibril·ladors estaven comunicats permanentment amb el centre de comandament de la comissió de seguretat.

Els desfibril·ladors van dins una petita maleta que inclou elèctrodes per a adults i per a infants. Són aparells automàtics, idèntics als què l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona implanta als municipis dins el programa “Girona, territori cardioprotegit”. Dipsalut cedeix desfibril·ladors fixos, mòbils i, com en el cas de Verges, lliures. Els desfibril·ladors lliures són aparells portables que es presten de manera puntual a ajuntaments gironins, altres organismes públics i a entitats del territori per tal de cardioprotegir activitats considerades de risc, sigui per les característiques concretes de l’esdeveniment o pel fet que hi participa un gran nombre de persones.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització