Notícies

 

Conveni per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer

Conveni per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer

17/04/2012

Conveni per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer

Dipsalut, la Diputació de Girona i la fundació Oncolliga Girona han signat un conveni per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines. L'acord contempla una aportació de 12.000 euros de Dipsalut i 12.000 euros més de la Diputació per a la compra dels aparells necessaris per a poder prestar serveis de drenatge limfàtic, per sufragar part de les despeses de contractació dels professionals que realitzaran aquests drenatges i per contribuir al servei de fisioteràpia a domicili.

 

Dipsalut, la Diputació de Girona i la fundació Oncolliga Girona han signat un conveni per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines.

L'acord contempla una aportació de 12.000 euros de Dipsalut i 12.000 euros més de la Diputació per a la compra dels aparells necessaris per a poder prestar amb garanties serveis de drenatge limfàtic, per sufragar part de les despeses de contractació dels professionals que realitzaran aquests drenatges i per contribuir al servei de fisioteràpia a domicili.

Oncolliga Girona ofereix sessions gratuïtes de drenatge limfàtic a dones de la demarcació que pateixen un limfedema, edema o inflamació crònica de braç, per acumulació del líquid limfàtic. Aquesta acumulació pot passar quan s’extirpen els ganglis de l’aixella en una intervenció per càncer de mama. A més de problemes estètics, resulta molt molest, comporta limitacions de moviment i dificulta realitzar les tasques quotidianes. L'assistència es duu a terme als hospitals de la demarcació i a la seu de la fundació.

 

Oncolliga també presta un servei gratuït de fisioteràpia a domicili per malalts de càncer, com a cura pal·liativa.

La signatura del conveni ha anat a càrrec del president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, el vicepresident primer de Dipsalut, Josep Maria Corominas, i la presidenta de la fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer.


Imatge (d'esquerra a dreta): Josep M. Corominas, Jaume Torramadé i Lluïsa Ferrer

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització