Notícies

 

 Dipsalut col·labora amb XaropClown

Dipsalut col·labora amb XaropClown

18/05/2012

Dipsalut col·labora amb XaropClown

Dipsalut ha signat un nou conveni de col·laboració amb l'associació XaropClown. L’Organisme de Salut Pública aportarà 30.000 euros a l’associació de pallassos per tal de finançar el projecte “Somriures a l’hospital”, que consisteix en actuar pels nens i nenes ingressats a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona i, eventualment, en altres centres de la demarcació, per tal d’ajudar-los a combatre l’estrès i el patiment que els suposa estar hospitalitzats.

 

Dipsalut ha signat un nou conveni de col·laboració amb l'associació XaropClown per finançar el projecte “Somriures a l’hospital”. El conveni estableix que l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona aportarà 30.000 euros (10.000 euros anuals el 2012, 2013 i 2014) a l’associació XaropClown – pallassos d’hospital per contribuir al finançament del projecte “Somriures a l’hospital”. Dipsalut assumirà, doncs, el 52% del cost total de les accions.


La iniciativa “Somriures a l’hospital” de XaropClown consisteix en ajudar els infants hospitalitzats, els familiars i el personal mèdic a combatre l’estrès, l’ansietat i el patiment mitjançant el poder terapèutic del riure. Es busca fer menys hostil l’ambient hospitalari, aconseguir que el nen i els familiar s’evadeixin i que, encara que sigui per una estona, puguin oblidar-se del sofriment.


Dos cops per setmana pallassos de l’associació visiten els menuts que estan ingressats a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona i, eventualment, en altres hospitals gironins.


La dinàmica de les intervencions és la següent: Abans de començar, els pallassos recullen la informació necessària dels nens hospitalitzats (operacions o tractaments que s’hagin efectuat, idioma de l’infant...), ja que les actuacions es realitzen adaptant-se a l’estat físic i anímic de cada pacient. Els pallassos visiten totes les habitacions ocupades per nens i nenes. Es cuida especialment la manera d’entrar-hi, ja que és el moment més delicat, pel fet d’envair l’espai del nen/a. Les actuacions inclouen titelles, pallassades, jocs de màgia, música...Els familiars i personal mèdic són convidats a participar-hi. Eventualment els pallassos també són requerits per desdramatitzar moments concrets com, per exemple, l’entrada a quiròfan, per animar els infants i familiars mentre es realitzen determinades intervencions o cures....En finalitzar les representacions, es redacta un breu informe explicatiu de com ha anat la jornada per a posteriors valoracions i perquè altres membres de l’equip de pallassos el puguin consultar per a la propera intervenció.


Amb aquest nou conveni, Dipsalut prolonga la col·laboració amb XaropClown, que ja s’estava duent a terme des de l’any 2009 (amb una aportació de 10.000 euros anuals).


Imatge: actuació de XaropClown al Trueta

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització