Notícies

 

Posada en ús del desfibril·lador de Sant Joan de les Abadesses

Posada en ús del desfibril•lador de Sant Joan de les Abadesses

28/05/2012

Posada en ús del desfibril·lador de Sant Joan de les Abadesses

Aquest dissabte 26 de maig, l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses i el vicepresident primer de Dipsalut han inaugurat el desfibril·lador fix que l’Organisme de Salut Pública ha cedit al municipi. L’acte s’ha fet dins les jornades MésSalut.

 

Aquest passat dissabte 26 de maig, a les 17.30 h, l’alcalde de de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, i el vicepresident primer de Dipsalut, Josep Maria Corominas, han inaugurat el desfibril·lador fix que l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha cedit al municipi. L’aparell està situat al passeig Comte Guifré (davant de l’ajuntament). En breu, Sant Joan comptarà amb un segon desfibril•lador fix implantat per l’Organisme. S’instal·larà a la plaça de l’Estació.


L’acte s’ha fet en el marc de les jornades MésSalut, sobre benestar físic, nutricional, afectiu, social i cultural. Enguany és el tercer que se celebren. Dipsalut hi ha col·laborat oferint demostracions d’ús dels desfibril·ladors. També s’ha dut a terme una caminada pels itineraris saludables del municipi i el doctor Ramon Brugada, director científic del programa Girona, territori cardioprotegit hi ha pronunciat la conferència “Com mantenir un cor sa”.



Dipsalut, amb el seu programa Girona, territori cardioprotegit, implanta desfibril·ladors automàtics d’ús públic als municipis de les comarques gironines. L’objectiu és facilitar una ràpida intervenció en casos d’aturada cardíaca.


Fins el moment, l’Organisme ha completat la instal·lació d’un centenar de desfibril·ladors fixos a una setantena de municipis gironins. La previsió és implantar mig miler d’aquests aparells a un total de 214 poblacions de la demarcació. Des del juny de 2011, les policies locals, equips de protecció civil i altres cossos de primera intervenció, també porten dins els seus vehicles desfibril·ladors mòbils cedits per Dipsalut. L’Organisme també disposa de desfibril·ladors lliures, que cedeix de manera puntual a ajuntaments, altres organismes públics i a entitats del territori per tal de cardioprotegir activitats considerades de risc, sigui per les característiques concretes de l’esdeveniment o pel fet que hi participa un gran nombre de persones.

 


Imatge: acte d’inauguració del desfibril·lador. Cedida per El Ripollès Cor


Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització