Notícies

 

Dipsalut i el Fòrum Sanitari continuen col·laborant per promoure la salut a la demarcació

Dipsalut col·labora amb 65 organitzacions sense ànim de lucre per dur a terme accions de promoció de la salut

27/06/2012

Dipsalut i el Fòrum Sanitari continuen col·laborant per promoure la salut a la demarcació

Aquest dimarts 26 de juny, representants dels col·legis professionals que formen el Fòrum Sanitari i el vicepresident primer de Dipsalut han mantingut una reunió de treball a la seu de l'Organisme. L'objectiu de la trobada era valorar les accions que els dos ens estan duent a terme de manera conjunta des del 2008, quan es va signar el primer conveni de col·laboració per a la promoció de la salut a les comarques gironines. Entre aquestes accions hi ha el pla de formació dissenyat pel Fòrum que cada any es posa a disposició dels ajuntaments gironins.

 

Aquest dimarts 26 de juny, representants dels col·legis professionals que formen el Fòrum Sanitari i el vicepresident primer de Dipsalut han mantingut una reunió de treball a la seu de l'Organisme. L'objectiu de la trobada era valorar les accions que els dos organismes estan duent a terme de manera conjunta des del 2008, quan es va signar el primer conveni de col·laboració entre Dipsalut i el Fòrum Sanitari per a la promoció de la salut a les comarques gironines. 

 

Entre les accions que es deriven d'aquesta col·laboració hi ha el pla de formació dissenyat pel Fòrum que cada any es posa a disposició dels ajuntaments gironins.

 

Enguany es realitzaran un total de 132 cursos a 46 municipis de les comarques gironines.

 

Aquesta formació, sobre temes diversos de l'àmbit de la salut pública, va dirigida tant a col·lectius específics com a la població en general. El Fòrum i Dipsalut l'ofereixen gratuïtament als ajuntaments, que han d’escollir i sol·licitar els cursos que considerin més oportuns, pactar les dates, trobar locals on es puguin fer i donar a conèixer aquesta oferta de formació gratuïta als ciutadans.


Els consistoris poden triar entre els següents cursos: La transmissió de malalties a través de la manipulació d'aliments (dóna a conèixer les malalties que es poden transmetre a través dels aliments elaborats a casa i ensenya com manipular-los i conservar-los per garantir que siguin segurs. Dirigit a la població en general); Exercici físic i prevenció de caigudes (proporciona les eines per poder desenvolupar un programa senzill de condicionament físic. Està dirigit a persones grans i a cuidadors); Higiene postural per escolars (dirigit a escolars, docents i pares. Es mostra com prevenir, detectar i corregir mals hàbits posturals) i Formació per a cuidadors no professionals (per la població en general. L’objectiu és proporcionar a la persona cuidadora els coneixements, actituds i habilitats que la faran competent per atendre la persona depenent).


La formació està dissenyada pel Fòrum Sanitari i impartida per professionals de la salut especialitzats en cada matèria.

 

Imatge: el vicepresident primer de Dipsalut, Josep M. Corominas, reunit amb el president del Col·legi de Metges de Girona, Benjamí Pallarès, la secretària de la junta de Girona del Col·legi de Veterinaris, Margarita Zurutuzar, la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermers/eres de Girona, Carme Puigvert, i la vicesecretària del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Marta Romera.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització