Notícies

 

Dipsalut participa a la Fira de Mostres de Girona

Dipsalut participa a la Fira de Mostres de Girona 2012

30/10/2012

Dipsalut participa a la Fira de Mostres de Girona

Fins l'1 de novembre, Dipsalut és a la Fira de Mostres de Girona, dins l’estand de la Diputació. L’Organisme hi compta amb un espai propi des d’on es recomana als visitants l’ús dels Parcs i les Xarxes, se'ls dóna a conèixer el “Girona, territori cardioprotegit”, se'ls ofereix calcular el seu risc cardiovascular i es donen algunes recomanacions per disminuir-lo.

 

Fins el dia 1 de novembre, Dipsalut és a la Fira de Mostres de Girona, dins l’estand de la Diputació. L’Organisme de Salut Pública hi compta amb un espai propi des d’on s’explica els beneficis que té per a la salut realitzar activitat física moderada i s’anima els visitants a aprofitar els equipaments que tenen als seus municipis -com ara els Parcs Urbans de Salut i les Xarxes d’Itineraris Saludables- per fer-ne. 

Per saber quin és el ritme que cal mantenir mentre es fa exercici per tal de no forçar el cor, les persones que visiten l’estand es poden sotmetre a una petita prova realitzada pels estudiants de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona. També poden conèixer el risc que tenen de patir malalties cardiovasculars. Els mateixos alumnes el calculen després de mesurar el perímetre abdominal, prendre la pressió i obtenir resposta a una sèrie de preguntes sobre precedents familiars, hàbits de vida...Un cop obtingut el risc de patir malalties cardiovasculars, aconsellen als visitants de l’estand les pautes a seguir com, per exemple, millorar l’alimentació, realitzar-se controls periòdics o augmentar la pràctica d’activitat física moderada.
 

Des de l’espai de Dipsalut també s’informa del "Girona, territori cardioprotegit" i de les localitzacions dels desfibril·ladors que implanta l’Organisme. En el marc d’aquest programa, Dipsalut ha cedit temporalment desfibril·ladors a Fira de Girona per tal de reforçar la cardioprotecció de la Fira de Mostres 2012. Els aparells – que se sumen als que ja tenen disponibles els serveis mèdics de la Fira- han de servir per intervenir immediatament en cas que algú patís una aturada cardiorespiratòria dins o prop del recinte.


La Fira de Mostres se celebra entre el 27 d’octubre i l’1 de novembre al Palau de Fires de la ciutat de Girona.

 



Imatge: espai de Dipsalut dins l’estand de la Diputació de Girona. Autor: Dipsalut

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització