Notícies

 

Dipsalut edita un manual amb les claus per garantir aliments segurs

Dipsalut edita un manual amb les claus per garantir aliments segurs

08/11/2012

Dipsalut edita un manual amb les claus per garantir aliments segurs

Dipsalut ha editat el llibre "Ho fem bé? Ho hem de fer bé! Bones pràctiques per garantir aliments segurs". En la publicació es recullen les pautes bàsiques que cal seguir per tal d’evitar toxinfeccions alimentàries i assolir uns alts nivells de seguretat dels aliments. Aquestes normes es mostren en dibuixos, per tal de saltar barreres idiomàtiques i facilitar una millor comprensió. L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona proporciona aquesta guia als ajuntaments de les comarques gironines per tal que la distribueixin entre els responsables dels establiments de comerç minorista i de restauració.


Dipsalut ha editat el llibre Ho fem bé? Ho hem de fer bé! Bones pràctiques per garantir aliments segurs. En la publicació es recullen les pautes bàsiques que cal seguir per tal d’evitar toxinfeccions alimentàries i assolir uns alts nivells de seguretat dels aliments. Aquestes normes es mostren en dibuixos, per tal de saltar barreres idiomàtiques i facilitar una millor comprensió. L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona proporciona aquesta guia als ajuntaments de les comarques gironines per tal que la distribueixin entre els responsables dels establiments de comerç minorista i de restauració.

 

Un dels àmbits de treball de Dipsalut és el de la seguretat alimentària. A més de cursos gratuïts per a manipuladors d’aliments, l’Organisme ofereix suport tècnic, assessorament i materials divulgatius als ajuntaments de les comarques gironines per tal que puguin desenvolupar idòniament les seves competències pel que fa al control de la higiene i la seguretat dels aliments en els establiments minoristes del seu terme municipal.

Per tal de facilitar que els consistoris donin a conèixer les claus per garantir aliments segurs a propietaris, titulars i treballadors de botigues d’alimentació, restaurants i altres establiments on es manipulen aliments, Dipsalut ha editat el llibre Ho fem bé? Ho hem de fer bé! Bones pràctiques per garantir aliments segurs.

En la publicació es recullen les pautes bàsiques que cal seguir per tal d’evitar toxinfeccions alimentàries i assolir uns alts nivells de seguretat en els aliments; pautes com mantenir una bona higiene tant personal, com dels estris i de l’espai on es cuina, respectar la cadena del fred...Aquestes normes es mostren en dibuixos, per tal de saltar barreres idiomàtiques i facilitar una millor comprensió dels continguts.

El llibre, doncs, pretén ser una eina de treball per al sector minorista d’alimentació, que reforci els coneixements dels manipuladors d’aliments. Alhora vol servir de suport als ajuntaments en les seves competències de gestió dels riscos per a la salut derivats dels aliments.

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona facilita gratuïtament exemplars d’aquesta guia als consistoris de les comarques gironines i els anima a repartir-los entre els responsables dels establiments de comerç minorista i de restauració. Se n’han editat 3.000 unitats en format paper i 1.000 més en CD. El llibre també es pot consultar des del web de Dipsalut: http://www.dipsalut.cat/books/seguretat_alimentaria/

Ho fem bé? Ho hem de fer bé! Bones pràctiques per garantir aliments segurs està inspirat en altres publicacions similars com la guia editada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, que ha col·laborat amb Dipsalut en l’elaboració d’aquesta nova publicació.



Imatge: portada del llibre




Per més informació:
Noemí Guillem, Difusió de Dipsalut.
nguillem@dipsalut.cat
972414720, 699012787

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització