Notícies

 

Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut imparteixen un curs sobre \

Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut imparteixen un curs sobre habilitats per la vida

14/12/2012

Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut imparteixen un curs sobre "habilitats per la vida"

Entre aquest 10 i 14 de desembre, s’ha celebrat a la seu de Dipsalut el curs "Habilitats per la vida i la promoció de la salut", impartit per Amanda J. Bravo, coordinadora nacional dels Programes d’Habilitats per la Vida i Formació d’una regió de Colòmbia. El curs anava dirigit a tècnics municipals i altres professionals que treballen en promoció de la salut, així com a estudiants d’aquest àmbit. L’objectiu principal de la formació ha estat mostrar-los el potencial de les habilitats per la vida en l’enfortiment de les capacitats de les persones de gestionar millor la seva salut.

 

Entre aquest 10 i 14 de desembre, s’ha celebrat a la seu de Dipsalut el curs Habilitats per la vida i la promoció de la salut, impartit per Amanda J. Bravo, coordinadora nacional dels Programes d’Habilitats per la Vida i Formació d’una regió de Colòmbia.


El curs anava dirigit a tècnics municipals i altres professionals que treballen en promoció de la salut, així com a estudiants d’aquest àmbit.


L’objectiu principal de la formació ha estat mostrar-los el potencial de les "habilitats per la vida" en l’enfortiment de les capacitats de les persones de gestionar millor la seva salut.


Les "habilitats per la vida" són aquelles qualitats que permeten a qualsevol individu tenir més control sobre la seva vida i gestionar-la millor.L’Organització Mundial de la Salut (OMS) n’ha catalogat deu de bàsiques: solució de problemes, comunicació assertiva, relacions interpersonals, pensament crític, autoconeixement, presa de decisions, pensament creatiu, empatia, gestió de les tensions i l’estrès i gestió de les emocions i els sentiments. El fet de desenvolupar aquestes habilitats permet utilitzar idòniament la informació de què es disposa en relació a la salut i disminuir les pressions negatives que puguin venir de l’entorn. Per aquest motiu, es considera essencial que els professionals de la promoció de la salut treballin les "habilitats per la vida" dins dels diferents programes i accions que duen a terme. Les experiències realitzades fins ara demostren que incidir en aquestes capacitats permet, per exemple, que un jove sigui capaç d’aguantar la pressió de grup pel que fa al consum de drogues i que, tot i la forta influència del seu entorn, decideixi no consumir-ne.


El curs Habilitats per la vida i la promoció de la salut ha estat organitzat per la Càtedra de Promoció de la Salut i per Dipsalut.

 

Imatge: curs Habilitats per la vida i la promoció de la salut. Autor: Dipsalut

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització