Notícies

 

Dipsalut instal·la els desfibril·ladors fixos d\'Olot

Dipsalut instal·la els desfibril·ladors fixos d'Olot

08/01/2013

Dipsalut instal·la els desfibril·ladors fixos d'Olot

Dipsalut ha instal·lat els onze desfibril·ladors fixos de la ciutat d'Olot. Els aparells estan ubicats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància. Se situen sempre a l’exterior (per tal de ser ben visibles, accessibles a tothom i les 24 hores), en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. A més, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

 

Dipsalut ha instal·lat els onze desfibril·ladors fixos de la ciutat d'Olot. Els aparells estan ubicats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància. Se situen sempre a l’exterior (per tal de ser ben visibles, accessibles a tothom i les 24 hores), en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. A més, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets.

 

Els desfibril·ladors s'han ubicat al carrer Tomàs Lorenzana -davant de l’estació d’autobusos -, a la piscina municipal, la carretera de les Tries, el camp de futbol del Morrot, l’avinguda Uruguai, la cruïlla entre els carrers Casimir Plana i Bernat Vilar, el parc esportiu Pla de Llacs, la plaça de Sant Miquel, al barri de Sant Roc, al camp de futbol i al parc atlètic de Tossols. 

 

Per tal d'explicar a la població on es poden trobar els aparells, per a què serveixen i quan i com utilitzar-los, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona i l'Ajuntament d'Olot estan programant diverses accions com xerrades i tallers.

 

Des del mes de juny de 2011, Olot compta també amb desfibril·ladors mòbils, que van dins els vehicles de la policia local.

 

La implantació d'aquests aparells per socórrer víctimes d'aturada cardíaca es fa en el marc del programa de Dipsalut «Girona, territori cardioprotegit».



Fins el moment, Dipsalut ja ha instal·lat 274 desfibril·ladors fixos a 167 municipis gironins.

 

 

Imatge: un dels desfibril·ladors fixos d'Olot. Autor: Olot Televisió

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització