Notícies

 

Dipsalut destina 1.000.000 euros, a la demarcació de Girona, per pal·liar els efectes de la crisi sobre la salut de les persones

Presentació Salut i Crisi

19/06/2013

Dipsalut destina 1.000.000 euros, a la demarcació de Girona, per pal·liar els efectes de la crisi sobre la salut de les persones

Ahir el vicepresident primer de Dipsalut, Josep Maria Corominas, de la mà del president i també president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, van presentar el projecte “Salut i Crisi” que té com a objectiu principal pal·liar els efectes que la crisi econòmica està tenint sobre les persones i que comptarà amb una dotació pressupostària de 1.000.000 euros per aquest 2013.

 

Ahir el vicepresident primer de Dipsalut, Josep Maria Corominas, de la mà del seu president i també president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, van presentar el projecte “Salut i Crisi” que té com a objectiu principal pal·liar els efectes que la crisi econòmica està tenint sobre les persones i que comptarà amb una dotació pressupostària de 1.000.000 euros per aquest 2013.

 

El projecte pretén ser temporal i té la voluntat de desaparèixer quan comencin els indicis de recuperació de la crisi econòmica. “Salut i Crisi” vol promoure una altra manera de fer, vol contribuir a aprendre a pensar diferent per actuar diferent, començant a posar les bases per anar construint entre tots una nova manera de fer i de relacionar-nos en el marc de la governança.

L’objecte del projecte està orientat al finançament econòmic de tots aquells dispositius que ja funcionen (accions, estratègies, programes, plans, mecanismes...), així com a l’optimització dels recursos existents a través de la creació de noves estratègies d’integració i gestió compartida dels mateixos.

L’objectiu principal del projecte es centra en donar suport econòmic, articular i integrar els dispositius creats per donar resposta a la crisi econòmica que contribueixin a reduir els impactes en la salut de les persones, especialment pel que fa a l’alimentació, higiene i vestimenta de la infància i el restabliment del benestar emocional de les persones afectades per processos vinculats a la crisi econòmica (pèrdua de feina, habitatge). També s’intentaran afrontar algunes de les causes que incideixen a la salut de les persones com la disponibilitat d’habitatge en condicions dignes de salubritat i d’habitabilitat i la promoció de l’ocupabilitat ( no entesa com a feina remunerada) de les persones afectades, i es promouran estratègies d'innovació social que contribueixin a millorar la governança de les polítiques públiques.

En els propers tres anys l’Organisme donarà suport econòmic als projectes destinats directament a pal·liar l’impacte dels efectes de la crisi en la salut de les persones i promourà la creació i/o reforçament d’aquelles estructures de coordinació que permetin treballar d’una manera diferent, més coordinada, amb les famílies. Alhora, Dipsalut treballarà per consolidar noves formes de coordinació i el treball en xarxa que permeti reorientar les actuacions per tal que siguin més efectives i més eficients.

Conscients de les diferents realitats que trobem a les comarques gironines, es treballarà a partir de taules de coordinació comarcals que articularan aquells dispositius que els agents de cada comarca hagin pactat com a prioritaris. Seran les propostes que obtinguin el vistiplau d’aquestes taules de coordinació i que s’hi integrin podran ser objecte de finançament.

En tot el procés, Dipsalut vetllarà per l’equitat en la distribució dels recursos i per la potenciació d’estructures de treball comunitari que facilitin la integració de dispositius. Per altra banda Dipsalut facilitarà als professionals i voluntaris espais d’acció-reflexió-formació per tal d’avançar en les lògiques de treball en xarxa i oferirà accions de suport a la seva tasca.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització