Notícies

 

Dipsalut ha participat al XII Congrés Espanyol de Salut Ambiental amb un estudi sobre l\'eficàcia de l’índex global de risc

Congres sesa

02/07/2013

Dipsalut ha participat al XII Congrés Espanyol de Salut Ambiental amb un estudi sobre l'eficàcia de l’índex global de risc

Dipsalut ha participat al XII Congrés Espanyol de Salut Ambiental amb la presentació d’un estudi que avalua la capacitat descriptiva i predictiva de presència de legionel·la de l’Índex Global de Risc. Aquest índex és una eina d’objectivació de l’estat de les instal·lacions de risc de transmissió de legionel·losi.

 

Aquest passat mes de juny s’ha celebrat a Granada el XII Congrés espanyol de salut ambiental organitzat per la Societat espanyola de sanitat ambiental.

 

Aquest congrés reuneix una gran representació del sector públic i privat que treballa per al control dels riscos per a la salut d’origen ambiental. Riscos per a la salut relacionats entre d’altres amb la contaminació atmosfèrica, les aigües de consum humà , les recreatives i residuals, amb els agents biològics com la legionel·la o els productes químics.

 


A banda dels diferents avenços científics presentats i les discussions sobre com es avui dia el control del risc, la seva comunicació i la normativa que ho regula, s’ha posat de manifest la creixent importància que pren la implementació de l’avaluació de les intervencions en la salut de la població.


L’objectiu últim d’aquesta avaluació es recolzar la presa de decisions, aportant informació i evidència científica sobre els efectes positius i negatius de les polítiques en salut i sobre la seva equitat.


Dipsalut ha participat en aquest congrés amb la presentació d’un estudi que avalua la capacitat descriptiva i predictiva de presència de legionel·la de l’Índex Global de Risc. Aquest índex és una eina d’objectivació de l’estat de les instal·lacions de risc de transmissió de legionel·losi.


L’objectiu d’aquest estudi era conèixer si l’IGR era una eina adequada per predir la presència de legionel·la a les instal·lacions d’aigua calenta sanitària d’alt risc. El resultat de l’estudi posa de manifest que l’índex és una eina que ens permet conèixer una descripció acurada de l’estat de les instal·lacions i de les deficiències que presenten. En relació amb la seva capacitat predictiva de presència de legionel·la l’IGR no és una eina que útil per aquest objectiu.

 

Dipsalut aposta pel desenvolupament d’eines que permetin objectivar i predir els riscos per a la salut. Disposar d’aquesta informació donarà la possibilitat de dissenyar polítiques de prevenció. En escenaris econòmics com l’actual es imprescindible poder identificar a on i com abocar els escassos recursos econòmics de la manera més eficaç i eficient a l’hora de reduir els riscos per a la salut de la població dels nostres municipis.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització